Opskrifter

Stenbidderrogn på avokado-jordskokkesalat

Lørdag, 5. marts 2016af Christine Bille Nielsen, Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Stenbidderrogn er i sæson fra februar til april, så det er netop nu, du skal bruge rognen i for- og hovedretter.

(6 pers.)

Det skal du bruge til stenbidderrogn med avokado-jordskokkesalat

500 g jordskokker
1 rødløg
2 spsk. olivenolie
2 spsk. citronsaft
Salt
Friskkværnet peber
1 bdt. dild
2 dl cremefraiche
3 modne avocadoer
200 g stenbiderrogn
Tilbehør:
Brød og 1 citron i både

Prøv også: Lyssej med asparges og stenbidderrogn

Sådan laver du stenbidderrogn med avokado-jordskokkesalat

Skur jordskokkerne grundigt og skær dem i ½ cm tykke skiver.
Kog dem i letsaltet vand i 4 min.
Lad dem afkøle under koldt vand og dryp dem af i en sigte.
Hak løget fint. Rør olie og citronsaft sammen og vend dressing og løg med jordskokkerne.
Smag til med salt og peber.
Hak dilden fint og rør den i cremefraichen og smag til med salt og peber.
Anret jordskokkerne på 6 dybe tallerkner.
Dryp med dilddressingen.
Halvér avocadoerne, fjern skrællen og skær dem i skiver.
Læg en halv avocado på hver portion jordskokker.
Kom stenbiderrognen på toppen og pynt med dild.
Servér med citronbåde og brød.

Prøv også: Lakseruller med agurk og stenbidderrogn