Nem og cremet laksetatar med agurk og rogn
Denne skønne laksetatar tager ingen tid at lave, og så er den smuk på en tallerken. Perfekt som en lille forret til f.eks. nytår.
Af
af Anne Skovgaard-Petersen

2 t
4 personer
Cremet laksetatar
2 blade husblas
200 g røget laks
1 dl cremefraiche
2 tsk. dijonsennep
1 spsk. snittet purløg
1 spsk. hakket dild
Tilbehør
1 agurk
50 g stenbider- el. ørredrogn
1 lille rødløg
1 spsk. olivenolie
Revet skal af ½ citron
Salt og peber
Dild
Fremgangsmåde
- Læg husblassen i blød i koldt vand.
- Skær laksen i centimeterstore tern.
- Tag husblassen op og smelt den i halvdelen af cremefraichen.
- Bland alle tingene til laksetataren og fordel det i små forme eller kopper.
- Sæt dem i køleskab et par timer.
- Tilbehør Skræl agurken, flæk den og skrab kernerne ud. Skær agurken i små tern.
- Pil løget og skær det i tynde skiver.
- Vend tataren ud på tallerkner. Læg agurk og løg ved siden af og dryp med olivenolie. Slut af med små toppe rogn og dildkviste.
- Drys med salt og kværn peber over.
- Servér med sprøde fluteskiver.
Variation
Brug kun 1 blad husblas. Køl moussen helt af og rul den ind i et stykke plastfilm. Læg rullen i fryser og tag den frem 2-3 timer inden serveringen. Skær lakserullen i 4-8 skiver og læg dem på tallerkner. En meget nem forret, som kan tilberedes i forvejen. Det ser pænt ud at blande forskellig slags melon.

Forretter & Tilbehør
Skøn lakseroulade med spinat og flødeost

Forretter & Tilbehør