Opskrifter

Svampesuppe

Lørdag, 28. februar 2009af Redaktion
(4 pers.)1 løg400 g rensede blandede svampe1 fed hvidløg15 g smør1 spsk. mel1 l hønse- el. kalvebouillon2 dl flødeCitronsaftSalt, peber PyntHakket

(4 pers.)

1 løg
400 g rensede blandede svampe
1 fed hvidløg
15 g smør
1 spsk. mel
1 l hønse- el. kalvebouillon
2 dl fløde
Citronsaft
Salt, peber

Pynt
Hakket persille

Pil og hak løget. Hak svampene groft, og svits dem i smørret ca. 10 min. sammen med løget. Drys mel over, og spæd med bouillon. Kog suppen 20 min. under låg. Purer i blender eller med stavblender i gryden. Hæld fløden i, og varm suppen op. Smag til med citronsaft, salt og peber.

Tip

Svampesmagen kan forstærkes med 10-15 g tørrede svampe udblødt i lidt vand. Brug også vandet, men undgå bundfaldet.



Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

Flere gode supper...
Minestronesuppe
Kold grønærtesuppe
Suppe med urter og boller
Skaldyrssuppe med ærtercreme