Opskrifter

Tomatketchup

Torsdag, 5. september 2013af Redaktion
Vi har vænnet os til, at ketchup er en kraftig rød flydende sauce, som smager sødt og syrligt, men ikke ret meget af tomat. Den hjemmelavede ketchup her smager krydret af grønsager og tomater

Ingredienser til tomatketchup

500 g godt modne tomater
1 mellemstort løg
½ rød peber
½-1 rød chili
2 spsk. olie
1 banan
1 dl æblecidereddike
Ca. 125 g sukker
½-1 tsk. salt
1 tsk. paprika
Groftkværnet peber

Fremgangsmåde til tomatketchup

Fjern tomaternes lille, grønne stilkfæste og skær tomaterne i grove stykker. Pil og hak løget. Rens peberfrugt og chili og skær dem i lidt mindre stykker. Svits grønsagerne i en gryde i olien 5-6 min. ved jævn varme. Tilsæt bananen skåret i mindre stykker, eddike og sukker. Lad det simre mørt under låg på 20-30 min. Blend massen i en foodprocessor eller med en stavblender. Smag ketchuppen til med salt, paprika og peber. Tilsæt evt. konserveringsmiddel og hæld ketchuppen i skoldede flasker. Opbevar dem køligt.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Find flere opskrifter her...
Lav dine egne hotdogs
Hotdog ketchup og sennep


Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop