Hjemmelavet værtindegave: Julelikør og julesnaps
Julelikør
(1 flaske)
1 flakse neutral snaps, f.eks. Basis fra Aalborg Akvavit
40 store sukkerknalde
40 kaffebønner
1 vaniljestang
1 stor el. to små økologiske appelsiner
Sådan gør du
Vask appelsinen og skær den i både.
Flæk vaniljestangen.
Kom sukkerknalde, kaffebønner, vaniljestang og appelsinbåde i et stort glas.
Hæld snapsen over og luk lufttæt til.
Lad det hele trække i en måneds tid.
Fjern kaffebønner, vaniljestang og appelsinbåde og si likøren igennem et kaffefilter eller en tepose.
Hæld likøren på en køn flaske, og gaven er klar.
Julesnaps
(1 flaske)
1 flakse neutral snaps, f.eks. Basis fra Aalborg Akvavit
1 vaniljestang
20-30 mandler
Stjerneanis
Nelliker
Sådan gør du
Flæk vaniljestangen og kom den med de øvrige krydderier i en flaske.
Hæld snapsen over og lad den trække 3-4 uger, alt efter hvor krydret du vil have snapsen.
TIP
Er snapsen eller likøren blevet for stærk i smagen, kan den ”fortyndes” med lidt snaps.