Opskrifter

Værtindegave: Julelikør og julesnaps

Onsdag, 22. november 2017af Hanne Wind-Hansen og Carina Krüger. Foto: Carina Krüger. Foto: Carina Krüger.
En hjemmelavet værtindegave er altid et hit, og klukkende gaver er ingen undtagelse, uanset om det er likør, snaps, olie eller eddike. Hæld gaverne på kønne flasker og glæd værtinder og madglade venner med dem.

Hjemmelavet værtindegave: Julelikør og julesnaps

Julelikør

(1 flaske) 1 flakse neutral snaps, f.eks. Basis fra Aalborg Akvavit 40 store sukkerknalde 40 kaffebønner 1 vaniljestang 1 stor el. to små økologiske appelsiner

Sådan gør du

Vask appelsinen og skær den i både. Flæk vaniljestangen. Kom sukkerknalde, kaffebønner, vaniljestang og appelsinbåde i et stort glas. Hæld snapsen over og luk lufttæt til. Lad det hele trække i en måneds tid. Fjern kaffebønner, vaniljestang og appelsinbåde og si likøren igennem et kaffefilter eller en tepose. Hæld likøren på en køn flaske, og gaven er klar. Disse fyldte chokolader er helt sikkert også en værtindegave, der får smilet frem.

Julesnaps

(1 flaske) 1 flakse neutral snaps, f.eks. Basis fra Aalborg Akvavit 1 vaniljestang 20-30 mandler Stjerneanis Nelliker

Sådan gør du

Flæk vaniljestangen og kom den med de øvrige krydderier i en flaske. Hæld snapsen over og lad den trække 3-4 uger, alt efter hvor krydret du vil have snapsen. TIP Er snapsen eller likøren blevet for stærk i smagen, kan den ”fortyndes” med lidt snaps. Prøv også blommesnaps med anis.