Opskrifter

3 x mørbrad

Fredag, 4. september 2009af Redaktion
Svinemørbrad er lækkert og magert kød - her er 3 måder at tilberede den på: fyldt, grydestegt og som bøffer

DOBBELT FYLDT MØRBRAD
Flæk 2 mørbrader og bred dem ud. Læg mørbraderne sammen med fyld i midten og snør dem med kødsnor. Brunes hurtigt på begge sider på panden i smør eller olie. Sæt panden i ovnen ved 160° og steg ca. 35 min.

GRYDESTEGT MØRBRAD
Brun hurtigt svinemørbraden på alle sider 1-2 min. alt. Tilsæt lidt væde. Skru ned til middelvarme og lad mørbraden stege under låg 7-8 min. på hver side. Bruges stegetermometer, skal centrumtemperaturen være 62-68°.

MØRBRADBØFFER
Skær en afpudset mørbrad i 3 cm tykke skiver og tryk dem lidt fladere med hånd­roden. Dup bøfferne tørre med papir og giv dem salt og peber. Varm smør eller olie op på en pande og brun bøfferne 1 min. på hver side. Steg videre ved middelvarme 2½ -3 min. på hver side, hvis de skal være rosa, og 3-4 min. på hver side, hvis de skal være lige netop gennemstegte, men ikke mere, så bliver de tørre.


OG SÅ ET REELT STYKKE MIGNON...
Skinkemignon er lårtungen, et meget reelt og magert stykke kød på omkring 400 g, helt afpudset for sener og fedt, og den sidder på yderlåret.
Fedtindholdet er 4,2 g pr. 100 g. Den steges som regel hel. I gryde med lidt væde og efter hurtig bruning er stegetiden ca. 10 min. på hver side. Mignonen kan flækkes på langs og bredes ud. Brunes på pande 1 min. på hver side. Dæmp til middelvarme og steg ca. 6 min. på hver side.


Af Anne Skovgaard-Petersen


Se en trin for trin-vejledning for, hvordan man renser og fylder en svinemørbrad her.


Mere med svinemørbrad...
Mørbradgryde
Provenkalsk mørbrad
Farseret mørbrad i nye gevandter
Svinemørbrad med kartoffel-svampegratin