Opskrifter

Aspargessuppe med kørvel og pocherede æg

Fredag, 12. juni 2009af Redaktion
Helt igennem hjemmelavet på 35 minutter

(4 pers.)
35 min.

1 l grønsagssuppe el. hønsekødssuppe
1 bdt. grønne asparges
1 bdt. kørvel
1 tsk. majsstivelse
2 dl piskefløde
4 frisklagte æg

Bring suppen i kog. Skær hovederne af aspargesene og skræl stilkene, med mindre de er rigtig friske. Alle stilke og halvdelen af hoved-erne hældes i suppen. Kog i 10 min. Blend og passer evt. gennem sigte, hvis det ikke er helt jævnt. Rør lidt af fløden med majsstivelse og jævn suppen med både stivelse og fløde. Kog de resterende hoveder med suppen i 30 sek., og drys med frisk kørvel. Imens pocheres æggene ved at slå dem ud enkeltvis i kop og liste dem ned i vand med lidt salt og eddike og småkoge dem ved 90°, til de samler sig igen. Hvis du ikke vil pochere, så kog dem smilende og flæk i halve. Server med flute.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Klik her, hvis du vil prøve flere klassikere...