Opskrifter

BBQ shortribs med æblesalsa

Lørdag, 7. juni 2014af Helle Brønnum Carlsen, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Lidt til grillen, der kan forberedes i god tid

Opskrift på BBQ shortribs med æblesalsa

(4 pers.)

1 løg
4 spsk. stærk chilisovs
2 tsk. røget paprika
1 dåse hakkede, flåede tomater
5 spsk. barbecuesovs
1 dl balsamico
½ dl whisky
Salt og peber
8 shortribs skåret af okse-tværreb

Salsa
1 citron
2 grønne æbler
2 forårsløg
1 lille bdt. koriander
1 spsk. olivenolie


Fremgangsmåde til BBQ shortribs med æblesalsa

Populære madopskrifter på familiejournal.dk

Muffins i massevis 15 gode opskrifter på svinemørbrad Aftensmad på 15-20 minutter (20 gode opskrifter)

Pil løget og hak det. Bland det med chilisovs, paprika, tomater, barbecuesovs, balsamico og whisky og blend det. Smag sovsen til med salt og peber, smør den på kødet og sæt dem på køl i mindst 4 timer og gerne natten over. Hæld 2 dl vand ved benene og dæk fadet med alufolie. Sæt fadet i en 160º varm ovn. Sørg for, at der hele tiden er væde i bunden af fadet, tilsæt evt. lidt mere vand undervejs. Tag kødet op, når det er mørt efter ca. 2 timer. Kog væden fra fadet ind og smør det over benene, grill dem ca. 10 min. lige inden, de skal serveres. Udkern æblerne og skær dem i tern. Skær løgene i skiver. Vend æbler og løg med citronsaft, olivenolien og hakkede koriander. Servér salsaen til de varme ben.



Opskrift på fennikelsalat

(4 pers.)

1 fennikel
1 tsk. sukker
1 tsk. salt
½ citron
1 bdt. bredbladet persille
100 g rucola
3 spsk. olivenolie
2 spsk. balsamico
40 g parmesan

Fremgangsmåde til fennikelsalat

Skær fenniklen i meget tynde skiver. Drys med salt, sukker og citronsaft. Lad det stå i 10 min. og hæld evt. væde fra. Skyl persillen og bland den med rucola, olie, eddike, salt og peber. Anret med fennikel og osteflager.




Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.