Blomkål med røget mørbrad, avocadocreme og rugbrødscroutoner

Virkelig lækker ret med blomkål, røget mørbrad, avocadocreme og rugbrødscroutoner - denne opskrift må du prøve!
Af
af Anne Skovgaard-Petersen, foto: Carina Krüger

Opskrift på blomkål med røget mørbrad, avocadocreme og rugbrødscroutoner

(4 pers.)
1 stort blomkål
2-3 æg
100 g røget mørbrad el. koldrøget skinke

Avocadocreme:
1-2 potter
brøndkarse
1 stor moden avocado
4 spsk. skyr
2-3 spsk. fløde
el. mælk
Salt og peber
Citronsaft
Paprika

Rugbrødscroutoner:
4-6 tynde skiver grovbrød
1-2 spsk. olie

Sådan laver du blomkål med røget mørbrad, avocadocreme og rugbrødscroutoner

Skær de grønne blade af kålen og skyl den godt. Læg kålen i en gryde med lidt salt og et par cm vand. Kog kålen i ca. 12 min, til den er næsten, mør og køl den af. Kog æggene i 8 min, skyl dem i koldt vand og pil dem. Del æggene i kvarte. Skær mørbraden i tynde skiver.

Avocadocreme:
Skræl avocadoen, fjern stenen og miks kødet med en blender. Rør avocadokødet med skyr og fløde. Smag til med salt, peber, citronsaft og paprika. Hak brøndkarsen (gem lidt til pynt) og rør den i cremen. Læg den afdryppede blomkål på et fad og øs cremen over. Læg æg og mørbrad langs kanten og pynt med brøndkarse.

Rugbrødscroutoner:
Pensl rugbrødsskiverne med lidt olie og læg dem på en plade med bagepapir. Rist dem midt i ovnen ved 200° i 6-7 min.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.