Opskrifter

Bøf Lindstrøm med hasselsbackkartofler og råkostsalat

Lørdag, 18. april 2009af Redaktion
(4-5 pers.)1 kg hakket oksekød1 lille glas kapers8 skiver syltede rødbeder1 hakket løg1 æggeblomme2-3 dl revet brødkrummeEn stor kartoffel pr. pers.

(4-5 pers.)

1 kg hakket oksekød
1 lille glas kapers
8 skiver syltede rødbeder
1 hakket løg
1 æggeblomme
2-3 dl revet brødkrumme
En stor kartoffel pr. pers. (gerne af sorten Ditta)
Skal og saft af 1 citron
125 g smør
Karse og bredbladet persille
1 gulerod
1 persillerod
1 pastinak
Olie
Salt og peber

Kartoflerne skrælles halvvejs på langs og skæres i tynde skiver halvt igennem på tværs (hasselback). Kartoflerne overhældes med lidt citronsmør og bages i ovnen ved 175° i ca. 30 min., til de er møre og sprøde udenpå. Hakkekødet røres med kapers, løg, rødbeder og æggeblomme og formes til små hakkebøffer, der steges forsigtigt på en middelvarm pande. Det vil evt. være en god ide at stege dem færdige i ovnen efter afbruning, så de ikke bliver for sorte.
Gulerod, pastinak og persillerod skrælles. Efter skylning i koldt vand fortsættes med skrællekniven, så salaten kommer til at bestå af små bånd. Læg båndene i en skål og vend bredbladet persille og citronsaft i. Lige inden servering vendes lidt olie i. Et tørt stykke brød rives på rivejern og røres med lidt olie, så det lige er fugtet. Brødkrummerne drysses med lidt salt og bages gyldne i ovnen i en lille bradepande el.lign.
Ved anretningen lægges brødkrummerne oven på bøffen, der pyntes med karse. Kartoflerne lægges på tallerknen ved siden af salaten. En lille smule varmt citronsmør lægges desuden på tallerknen.


Madopskrift: Karsten Kroman

Mere med hakket oksekød...
Hakkebøf med pesto og gratinerede kartofler
Quiche med oksekød
Hakkebøffer med blomkål i ost