(2 pers.)
Det skal du bruge til bøf med nye løg:
4 rødløg
Beignetdej af:
60 g hvedemel
70 g majsstivelse
14 g bagepulver
1 tsk. fint salt
Ca. 2 dl danskvand
½ l olie til friturestegning
1 spsk. olivenolie
2 spsk. rødvinseddike
4 kviste timian
400 g hakket
oksekød
Salt og peber
Salat:
8 icebergblade
4 blade krølsalat
1 avocado
¼ blomkål
½ citron
2 spsk. olivenolie
Salt og peber
¼ bdt. purløg
Prøv også: Klassisk bøf bearnaise uhm!
Sådan laver du bøf med nye løg
Pil løgene.
Skær de to løg i skiver og dup dem tørre.
Rør en dej af mel, majsstivelse, bagepulver, salt og ca. 2 dl danskvand.
Konsistensen skal være som pandekagedej.
Varm fritureolien op, dyp løgringene i dejen og frituresteg 2-3 stk. ad gangen.
Skær de to andre løg i kvarte og sautér dem i olien på en pande.
Tilsæt eddiken, salt og peber og timian, når løgene er ved at være klare.
Lad dem glasere let i ca. 5 min.
Form to store bøffer af oksekødet, drys med salt og peber og steg dem på en pande i lidt olie ca. 6 min. på hver side.
Skyl og snit salaten.
Skær avocadokødet i mindre stykker.
Snit blomkålen i tynde flager.
Pres citronen og rør saften med olivenolie, salt og peber.
Bland avocado og blomkål og vend salaten i.
Dryp dressingen over og drys med purløg.