Opskrifter

Braiseret skinkeculotte med øl og hvidkål

Fredag, 7. januar 2011af Redaktion
Lækker hovedret med masser af smag

(4 pers.)
20 min. + 1½ time i ovnen

1 skinkeculotte
Salt og peber
1 spsk. smør
500 g hvidkål
200 g gulerod
200 g persillerod
2 rødløg
6 fed hvidløg
1½ dl mørk, sød øl
1½ dl vand
3 kviste timian

Tilbehør
Groft rugbrød og sennep

Skær et krydsmønster i culotten på skanken og brun den i smørret. Læg kødet i en bradepande og krydder med salt og peber. Snit kålen i strimler, skær gulerod, persillerod og rødløg i tern og pil hvidløget. Læg rodfrugterne og hvidløg ned til kødet sammen med øl, vand og timian. Fordel kålen over rodfrugter og dæk bradepanden til med stanniol. Stil bradepanden i ovnen ved 160° i 1½ time til kødet er mørt. Server med groft rugbrød og stærk sennep.

Madopskrift: Kristina Marckmann


Find flere opskrifter her...
Culotte med rodfrugter og urtemarinade
Krydderstegt tykkam med urtemos
Ostebøffer med ristede aspargeskartofler



Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop