(2 pers.)
Det skal du bruge til bygotto med grønkål og parmesanchips:
1 lille løg
1 spsk.
olivenolie
2 dl perlebyg
Ca. 7 dl
grøntsagsbouillon
200 g grønkål
Evt. kogende vand
1 fed hvidløg
Salt og peber
1 håndfuld bredbladet persille
50 g groftrevet parmesan
Prøv også: Bygotto med svampe persille
Sådan laver du bygotto
Hak løget fint og svits det i olien i en gryde.
Tilsæt perlebyggen og svits den med et øjeblik.
Tilsæt lidt af bouillonen og lad den koge under omrøring.
Tilsæt mere bouillon og rør, til den er absorberet.
Fortsæt på samme måde, til al bouillonen er brugt.
Hak grønkålen fint og lad den koge med perlebyggen.
Spæd evt. med vand og lad det hele koge mørt.
Hak hvidløget fint og vend det i bygottoen.
Smag til med salt og peber.
Spæd med vand, til bygottoen er blød og cremet.
Hak persillen groft og bland den med parmesanen.
Drys blandingen ud til 4 flade ”kager” på en bageplade med bagepapir.
Bag dem i ovnen ved 200°, til parmesanen er smeltet og let gylden og sprød i kanten.
Lad ”kagerne” køle af på bagepladen og fjern dem forsigtigt med en palet.
Servér bygottoen med parmesanchips.
Prøv også: Øllebrød med bær og fløde