Opskrifter

Cuvette kogt i øl med selleri og æbler

Mandag, 26. januar 2009af Redaktion
(6 pers.)1 cuvette af ungkvæg, ca. 1½ kg1 stort løgDen gule skal af ½ citron1 porter3 dl vand2 tsk. salt8 peberkornSuppevisk af:Timian og persille1

(6 pers.)

1 cuvette af ungkvæg, ca. 1½ kg
1 stort løg
Den gule skal af ½ citron
1 porter
3 dl vand
2 tsk. salt
8 peberkorn


Suppevisk af:
Timian og persille
1 mellemstor selleri
2-3 madæbler
En smule sukker
1½ dl siet suppe fra kødet


Tilbehør:
Høvlet peberrod
Hakket persille
Kartofler


TIP

Kød, der braiseres i mælk, bliver altid dejlig mørt. Saucen får en god smag af salvie og citron. Mellemkam kan også bruges, men der er mere smag i nakkefileten.
Mellemkammen skal braisere ca. 1¼ time.

Pil løget og skær det i både. Kom løg, citronskal, porter, salt, peberkorn og suppevisk i en gryde. Kog op, tilsæt kødet, kog op igen og skum suppen. Lad kødet simre mørt på 1½ -2 timer.
Skræl sellerien og skær den i bjælker, skær æblet i tynde både. Kog sellerien halvmør i 11/2 dl suppe fra kødet og tilsæt æblerne. Lad dem simre omkring 5 min. Smag til med sukker, salt og peber. Skær kødet i skiver på tværs af kødfibrene og server med selleriblandingen, hakket persille, peberrod og kartofler.



Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Mere mad med promiller...
Kalvehaler i hvidvin
Gris i øl
Ølbraiseret kalveskank med vintergrønt
Engelsk porterkage