Falafel med fladbrød og bønnecreme

Falafler er et godt alternativ til kød og smager skønt i eksempelvis pita- eller fladbrød.
Af
Af Kristina Marckmann. Foto: Carina Krüger.

Ingredienser til falafel med fladbrød:

(2 pers.)

50 g hvedebrød
1 æg
1 ds. kikærter
1 tsk. salt
1 tsk. spidskommen
2 fed hvidløg
1 spsk. limesaft
1 spsk. hakket persille
1 spsk. hakket koriander
Olie til stegning

Prøv også: Nem pirog med kylling

Bønnecreme:
1 ds. hvide bønner
1 fed hvidløg
1 bdt. persille
½ lime
1 tsk. garam masala
½ tsk. chili
½ dl olivenolie
Salt og peber

1 hjertesalat
150 g cherrytomater
½ agurk
1 dl oliven
4 fladbrød

Se også: Snydepizza med broccolicreme

Fremgangsmåde:

Skær brødet i tern, kom dem i en skål og hæld ægget over.
Blend kikærterne med salt, spidskommen, hvidløg og limesaft til en grynet masse.
Bland kikærtemassen med brødet og de hakkede krydderurter.
Form kikærtefarsen til små boller og steg dem gyldne i olien.
Hæld væden fra bønnerne og skyl dem under koldt vand.
Blend bønner, hvidløg, persille, limesaft og krydderier med olien til en cremet masse og smag til med salt og peber.
Servér falaflerne sammen med bønnecreme, salat, tomater, agurk og oliven i lune fladbrød.

Prøv også: Madmuffins med kartoffel og chorizo

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.