(4 pers.)
Det skal du bruge til farserede porrer i tomatsauce:
Farserede porrer:
400 g hakket kalv og flæsk
Salt og peber
1 æg
1 + 1 dl rasp
½ dl mælk
3 porrer
3-4 spsk. smør el. olivenolie
Tomatsauce:
2 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
1 fl. mosede tomater
Salt
¼ tsk. cayennepeber
Sådan laver du farserede porrer i tomatsauce:
Rør kød, salt, peber, æg og 1 dl rasp sammen til en fars.
Spæd med mælken.
Skær evt. toppen af porrerne og rens dem grundigt.
Skær hver porre i ca. 6 cm lange stykker, der skal være 8 i alt.
Kog porrerne i letsaltet vand, til de er møre.
Lad dem dryppe af.
Drys rasp på et stykke bagepapir, bred 1⁄8 af farsen ud på det.
Rul et stykke porre ind i farsen og vend i rasp.
Gentag med resten af porrerne og farsen.
Steg porrerne i smør eller olie og vend dem under stegningen, så de bliver brune på alle sider.
Hak hvidløgene fint og svits dem i olien i en gryde, uden at de tager farve.
Tilsæt tomater og cayennepeber og lad saucen koge i 10 min.
Smag til med salt.
Servér farserede porrer med tomatsauce, kogte ris og et drys persille.