Opskrifter

Farseret gåsebryst

Lørdag, 4. maj 2013af Redaktion
Middag med masser af smag

Ingredienser til farseret gåsebryst

(4 pers.)

2 gåsebryster med skind (frost fra supermarked)
Fedtnet, fås hos slagteren
200 g hakket kalvekød
4 kviste timian
2 kviste salvie
½ usprøjtet citron
Salt og peber
1 æggehvide
500 g blandede svampe, f.eks. østershatte, bøgehatte, vårmousseroner osv.
30 g smør
1 løg
1 dl hvidvin
2½ dl piskefløde

Salat
Spinatblade
Agurkestrimler
Olie
Citronsaft
Salt og peber

Tilbehør
Flutes

Fremgangsmåde

Kom kalvekødet i en skål. Bland det med hakket, skyllet timian, salvie, citronskal, salt, peber og æggehvide. Stil det på køl. Kom smørret i en stor pande og steg de rensede og evt. delte svampe i ca. 10 min. Pil og hak løget og kom det ned til svampene. Tag 2 dl af svampene med lidt af stegeskyen op, hak dem groft og rør det i farsen. Læg gåsebrysterne på skindsiden. Læg en skefuld fars på kødsiden og læg fedtnet over for at holde på farsen. Læg pakkerne i et smurt, ovnfast fad med skindsiden nedad og steg dem i 15 min. ved 200º. Vend dem og skru op til 230º, tilsæt resten af svampene og lidt vin og lad dem stege videre i 5-8 min., til de er netop gennemstegte. Hæld væden fra kødet op i en gryde, kog den op med fløde og smag sovsen til med salt, peber og evt. lidt mere vin. Bland salaten, bland dressigen og dryp den over salaten. Servér gåsen med salat, sovs og flutes.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Find flere opskrifter her...
Kyllingespid med salat
Glaserede poussiner med spidskålssalat


Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop