Fasansuppe med svampe og butterdejssnitter
Her får du opskriften på en fyldig og lækker suppe med masser af fasankød og gammeldags butterdejssnitter til.
Af
af Anne Skovgaard-Petersen

2 t
5 personer
Fasansuppe
1-2 rensede fasaner på godt 1 kg el. tilsvarende mængde fasanlår
15-20 g tørrede rørhatte
2 dl koldt vand
2 gulerødder
1 løg
1 båd selleri
1 fed hvidløg
1 bdt. persille
1¼ l vildtbouillon
½ dl tør sherry
1½ dl piske- el. madlavningsfløde
Salt og peber
Butterdejssnitter
1 rulle kølet butterdej (½ pakke = 190 g)
Æg til pensling
Sesamfrø
Pynt
Søde røde el. gule peberfrugter i strimler
Fremgangsmåde
- Læg svampene i blød i koldt vand et par timer.
- Del fasanerne i kvarte.
- Rens gulerødder, løg og selleri og skær det i mindre stykker.
- Pil hvidløget og bind persillen sammen.
- Læg fasanstykkerne i en gryde med vildtbouillon. Lad det koge op og skum.
- Tilsæt grøntsagerne og kog 30 min.
- Tag bryststykkerne op og kog lårene yderligere 15 min. Si suppen.
- Træk skindet af fasanstykkerne og skær kødet i strimler.
- Tag rørhattene op af vandet og kom dem i suppen sammen med udblødningsvandet, hold det nederste tilbage, det kan være lidt sandet.
- Bring det i kog med sherry, smag til med salt og peber og kom fasankødet i suppen.
- Pynt med tynde skiver peberfrugt.
- Skær butterdejen ud i passende snitter, pensl med æg og drys med sesamfrø. Bag i ovn efter pakkens anvisninger.

Hovedretter
Fasanbryst i æble-nøddesauce

Hovedretter