Fasansuppe med svampe og butterdejssnitter

Her får du opskriften på en fyldig og lækker suppe med masser af fasankød og gammeldags butterdejssnitter til.
Af
af Anne Skovgaard-Petersen
Fasansuppe med svampe og butterdejssnitter
2 t
5 personer
Fasansuppe
1-2 rensede fasaner på godt 1 kg el. tilsvarende mængde fasanlår
15-20 g tørrede rørhatte
2 dl koldt vand
2 gulerødder
1 løg
1 båd selleri
1 fed hvidløg
1 bdt. persille
1¼ l vildtbouillon
½ dl tør sherry
1½ dl piske- el. madlavningsfløde
Salt og peber
Butterdejssnitter
1 rulle kølet butterdej (½ pakke = 190 g)
Æg til pensling
Sesamfrø
Pynt
Søde røde el. gule peberfrugter i strimler

Fremgangsmåde

  1. Læg svampene i blød i koldt vand et par timer.
  2. Del fasanerne i kvarte.
  3. Rens gulerødder, løg og selleri og skær det i mindre stykker.
  4. Pil hvidløget og bind persillen sammen.
  5. Læg fasanstykkerne i en gryde med vildtbouillon. Lad det koge op og skum.
  6. Tilsæt grøntsagerne og kog 30 min.
  7. Tag bryststykkerne op og kog lårene yderligere 15 min. Si suppen.
  8. Træk skindet af fasanstykkerne og skær kødet i strimler.
  9. Tag rørhattene op af vandet og kom dem i suppen sammen med udblødningsvandet, hold det nederste tilbage, det kan være lidt sandet.
  10. Bring det i kog med sherry, smag til med salt og peber og kom fasankødet i suppen.
  11. Pynt med tynde skiver peberfrugt.
  12. Skær butterdejen ud i passende snitter, pensl med æg og drys med sesamfrø. Bag i ovn efter pakkens anvisninger.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.