Opskrifter

Fiskefingre med tatarsauce

Fredag, 1. september 2017af Helle Brønnum Carlsen
De populære fiskefingre er lavet af fast, hvid fisk, der er paneret i rasp med revet citronskal. Hertil serveres tatarsauce med kapers og cornichoner. Spises på ristet brød med salat.

Ingredienser til fiskefingre med tatarsauce

(4 pers.)
400 g hvid, fast fisk
50 g hvedemel
1 æg
100 g rasp el. panko
Revet skal af ½ usprøjtet citron
Salt og peber
2 spsk. smør
2 spsk. olie

Sauce:
1 dl mayonnaise
4 cornichoner
1 spsk. kapers
5 stilke dild
Saften af ½ citron
Salt og peber

Tilbehør:
1 agurk
2 tomater
5 blade frisésalat
4 skiver groft brød, evt. rugbrød

Alternativ til fiskefingre med tatarsauce: Fisk i karry med blåbær

Fremgangsmåde til fiskefingre med tatarsauce

Fiskefingre: Skær fisken ud i ca. 12 pæne rektangler. Vend disse i mel, derpå i æg og til slut i rasp blandet med revet citronskal. Steg fiskestykkerne i smør og olie ved høj varme, til skorpen er sprød og lysebrun.

Sauce: Kom mayonnaisen i en skål. Hak cornichoner, kapers og dild og rør det med mayonnaisen. Smag til med citronsaft, salt og peber.


Tilbehør: Skræl agurken i lange flager, skær tomaten i skiver og snit salaten i strimler. Rist brødskiverne og læg grøntsagerne på. Top op med lun fisk og tatarsauce.