Fiskefingre med tatarsauce

De populære fiskefingre er lavet af fast, hvid fisk, der er paneret i rasp med revet citronskal. Hertil serveres tatarsauce med kapers og cornichoner. Spises på ristet brød med salat.
Af
af Helle Brønnum Carlsen
Fiskefingre er små stykker paneret fisk serveret med mayonnaise med kapers, cornichoner og dild.

Ingredienser til fiskefingre med tatarsauce

(4 pers.)
400 g hvid, fast fisk
50 g hvedemel
1 æg
100 g rasp el. panko
Revet skal af ½ usprøjtet citron
Salt og peber
2 spsk. smør
2 spsk. olie

Sauce:
1 dl mayonnaise
4 cornichoner
1 spsk. kapers
5 stilke dild
Saften af ½ citron
Salt og peber

Tilbehør:
1 agurk
2 tomater
5 blade frisésalat
4 skiver groft brød, evt. rugbrød

Alternativ til fiskefingre med tatarsauce: Fisk i karry med blåbær

Fremgangsmåde til fiskefingre med tatarsauce

Fiskefingre: Skær fisken ud i ca. 12 pæne rektangler. Vend disse i mel, derpå i æg og til slut i rasp blandet med revet citronskal. Steg fiskestykkerne i smør og olie ved høj varme, til skorpen er sprød og lysebrun.

Sauce: Kom mayonnaisen i en skål. Hak cornichoner, kapers og dild og rør det med mayonnaisen. Smag til med citronsaft, salt og peber.


Tilbehør: Skræl agurken i lange flager, skær tomaten i skiver og snit salaten i strimler. Rist brødskiverne og læg grøntsagerne på. Top op med lun fisk og tatarsauce.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.