Opskrifter

Fiskefrikadeller med citronsauce og remoulade

Onsdag, 1. maj 2013af Redaktion
Det kan være en temmelig trist affære med fiskefars, hvis der ikke er kælet for den. Du kan bruge en færdig, grov fiskefars og røre den med lidt fløde og rigelig hakkede krydderurter eller røre den selv fra bunden, som vi har gjort her. Og hvad er bedre til frokost end fiskefrikadellemad med hjemmelavet remoulade.

Ingredienser til fiskefrikadeller

(4 pers.)

600 g faste fiskefiléter uden skind (sej eller torsk)
1 lille løg
1 tsk. salt
1 æg
1½ spsk. majsstivelse
2 dl fløde eller mælk
Kværnet peber
Revet muskat
Smør og olie til stegning

Fremgangsmåde

Hak fiskekødet groft i en foodprocessor og rør det sejt med saltet. Hak løget fint og rør det i fiskekødet sammen med de øvrige ingredienser. Lad farsen hvile i køleskabet ½-1 time. Varm olien på en pande og tilsæt en lille klat smør. Tag panden fra varmen, når smørret er smeltet. Form farsen til frikadeller med en ske og sæt dem på panden. Sæt panden tilbage på varmen og steg frikadellerne ved svag varme ca. 5 min. på hver side. Sørg for, at der ikke dannes skorpe for hurtigt, så falder frikadellerne sammen til flade kager, når de tages af panden.

Tip: Rør farsen med 3-4 spsk. friskhakkede krydderurter.

Ingredienser til citronsauce

(4 pers.)

20 g smør
1½ spsk. mel
2½ dl lys bouillon
½ usprøjtet citron
2 æggeblommer
¾ dl fløde
Salt og peber

Fremgangsmåde

Smelt smørret i en gryde og rør melet i. Pisk bouillonen i lidt ad gangen og lad saucen småkoge 2-3 min. Tilsæt 1 tsk. fintrevet citronskal og 2-3 spsk. citronsaft. Pisk æggeblommer og fløde sammen og pisk det i saucen. Varm op, uden at saucen koger. Smag saucen til med salt og peber.

Ingredienser til hjemmelavet remoulade

(4 pers. )

1 dl mayonnaise
1 dl græsk yoghurt el. ymer
2 syltede agurker
1 lille løg
3 spsk. kapers
1 tsk. dijonsennep
3 spsk. klippet purløg
1 spsk. friskhakket oregano/merian el. 1 tsk. tørret
Salt og peber

Fremgangsmåde

Bland alle ingredienserne og smag til med salt og peber. Remouladen kan holde sig 3-4 dage i køleskab.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Find flere opskrifter her...
Frikadeller med asparges og blomkål i yoghurt
Lakse-spinattærte med porrer


Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop