Fiskefrikadeller med hjemmelavet picklessauce
God klassisk mormormad frembringer gode minder og smager jo bare skønt! Gør din mormor kunsten efter og servér lækre fiskefrikadeller og hjemmelavet picklessauce.
Af
af Kristina Marckmann. Foto: Carina Krüger

30 min
4 personer
Fiskefrikadeller
500 g torsk el. sejfilet
2 skalotteløg
4 spsk. hvedemel
2 æg
½ bdt. dild
1½ tsk. groft salt
Smør til stegning
Picklessauce
1 dl sennepspickles
3 dl fiskebouillon
2 spsk. hvedemel
3 dl fløde
1 tsk salt
1 knsp. peber
Fremgangsmåde
- Hak fileterne groft og løget fint.
- Rør fiskekød, løg, mel, æg, klippet dild, salt og peber sammen.
- Steg frikadellerne i smørret ved jævn varme ca. 6 min. på hver side, til frikadellerne virker faste og spændstige.
- Blend sennepspickles og lidt af fiskebouillonen et kort øjeblik.
- Pisk mel og ½ dl af bouillonen sammen i en tykbundet gryde. Pisk resten af bouillonen i.
- Bring blandingen i kog og kog den i ca. 1 min. Tilsæt piskefløden og kog saucen ved jævn varme i ca. 2 min.
- Tilsæt de blendede pickles og smag til med salt og peber og servér med kogte kartofler.

Hovedretter
Sprøde fiskefrikadeller med hjemmelavet kartoffelsalat

Hovedretter