(4 pers.)
Det skal du bruge til fiskefrikadeller med hjemmelavet picklessauce:
500 g torsk el. sejfilet
2 skalotteløg
4 spsk. hvedemel
2 æg
½ bdt. dild
1½ tsk. groft salt
Smør til stegning
Picklessauce:
1 dl sennepspickles
3 dl fiskebouillon
2 spsk. hvedemel
3 dl fløde
1 tsk salt
1 knsp. peber
Prøv også: Fiskefrikadeller med kartoffelsalat
Sådan laver du retten
Hak fileterne groft og løget fint.
Rør fiskekød, løg, mel, æg, klippet dild, salt og peber sammen.
Steg frikadellerne i smørret ved jævn varme ca. 6 min. på hver side, til frikadellerne virker faste og spændstige.
Blend sennepspickles og lidt af fiskebouillonen et kort øjeblik.
Pisk mel og ½ dl af bouillonen sammen i en tykbundet gryde.
Pisk resten af bouillonen i.
Bring blandingen i kog og kog den i ca. 1 min.
Tilsæt piskefløden og kog saucen ved jævn varme i ca. 2 min.
Tilsæt den blendede pickles og smag til med salt og peber og servér med kogte kartofler.
Prøv også: Stjerneskud med asparges