(4 pers.)
Det skal du bruge til fiskesuppe med skaldyr:
½ tsk. safrantråde
3 fed hvidløg
1 løg
½ bdt. persille
2 spsk. olivenolie
1 ds. hakkede tomater
1½ dl hvidvin
4 dl fiskefond
Salt og peber
Evt. lidt chili
Revet skal af 1 usprøjtet citron
2 laurbærblade
600 g blandet mager og fed fisk
200 g rejer/muslinger
Tilbehør: Brød
Prøv også: Vietnamesisk fiskesuppe
Sådan laver du fiskesuppen
Udblød safrantrådene i varmt vand.
Pil og hak hvidløg, løg og persille og steg det hele i olien i en gryde.
Tilsæt tomater, vin, fond, krydderier, citronskal og laurbærblade samt 2-3 dl vand og lad det koge i 10 min.
Blend suppen, til den er helt jævn.
Skær fiskestykkerne i mundrette bidder og tilsæt fisk, safran og skaldyr til suppen.
Lad det hele koge i 3 min. ved svag varme.
Smag suppen til og servér den med brød til.
Prøv også: Italiensk brød med kerner