Opskrifter

Forloren hare - som forlorne harekillinger

Mandag, 11. januar 2016af Kristina Marckmann, Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Forloren hare er en klassisk dansk ret, der smager skønt! Denne opskrift er på harekillinger med kartofler og syltede tyttebær.

(4 pers.)

Det skal du bruge til forloren hare - forlorne harekillinger

300 g hakket oksekød
200 g hakket svinekød
1 revet løg
3 spsk. havregryn
1 æg
2 dl mælk
1 tsk. salt
4 knuste enebær
1 knsp. peber
125 g baconskiver
1 dl fløde 9%
2 spsk. mel
1 spsk. smør
2 dl oksebouillon
2 spsk. syltede tyttebær
1 spsk. blåskimmelost
Kulør

Prøv også: forloren hare med stuvet spinat

Sådan laver du forloren hare - forlorne harekillinger

Bland kødet og rør det med løg, havregryn, æg, mælk og krydderier til en jævn fars.
Form farsen til 4 små brød, læg dem i et ovnfast fad med bagepapir og fordel baconskiverne over.
Brun harerne i ovnen ved 200˚ i 15 min.
Rør fløde, smør og mel sammen og bring det i kog under omrøring.
Rør bouillon i lidt ad gangen, smag til med salt, peber, tyttebær og blåskimmelost og tilsæt evt. lidt kulør.
Hæld sovsen over harerne, lad dem stege videre ved 175° i 35 min.
Servér med syltede tyttebær og kartofler.

Prøv også: forloren hare med waldorfsalat