Opskrifter

Fransk kyllingefrikassé

Torsdag, 2. maj 2019af Christine Bille Nielsen. Foto: Carina Krüger. Foto: Carina Krüger.
Fransk kyllingefrikassé er en herlig hverdagsret med masser af grøntsager og smag.

Ingredienser til kyllingefrikassé:

(4 pers.)

4 kyllingelår
1 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg
70 g koncentreret tomatpuré (1 lille dåse)
5 dl hønsebouillon
2 dl vand
3 spsk. hvedemel
1 kg små skrubbede kartofler
150 g perleløg el. skalotteløg
300 g gulerødder
200 g ærter fra frost
Salt og peber
1 bdt. kruspersille

Prøv også: Ovnbagt kylling tikka masala

Fremgangsmåde:

Del kyllingelårene i leddene og brun dem grundigt på alle sider i olien på en pande.
Tilsæt hakket hvidløg og tomatpuré og svits med et øjeblik.
Tilsæt hønsebouillon.
Ryst vand og mel sammen og hæld over.
Lad kyllingen simre i saucen i 15 min.
Kom kartoflerne i saucen og lad dem koge med i 15 min.
Pil løgene, skær gulerødder i tykke skiver, bland dem i saucen og lad dem koge med i 15 min.
Tilsæt ærter og kog op.
Smag til med salt og peber og drys med hakket persille.

Se også: Baked beans med tortillalåg