(4 pers.)
Det skal du bruge til frikadeller af kartoffel med skinke og æg:
800 g melede kartofler
200 g skinke i tern
5 æg
4 forårsløg
1 tsk. dijonsennep
3 kviste persille
½ dl hvedemel
Salt og peber
2 spsk. olivenolie
1 spsk. smør
1 tsk. eddike
50 g salat
Tilbehør: Brød
Prøv også: Gammeldaws frikadeller med varm rødkålssalat
Sådan laver du kartoffelfrikadeller med skinke og æg
Skræl kartoflerne og skær dem i tern.
Kog dem i usaltet vand i 20 min., til de er helt møre.
Hæld vandet fra og mos dem.
Bland dem med skinketern, det ene af æggene, snittede forårsløg, sennep, hakket persille og 1 spsk. hvedemel.
Smag til med salt og peber.
Form frikadeller af mosen og vend dem i hvedemel.
Steg dem i olie og smør, til de er helt gyldne udenpå.
Pochér de 4 æg, ét ad gangen, i 3-4 min. i en gryde med 1 tsk. salt og 1 tsk. eddike.
Anret frikadellerne på en salatbund med æg på toppen.
Giv brød til.
Prøv også: Vredne brød