Opskrifter

Frikadeller af kartoffel med skinke og æg

Torsdag, 10. november 2016af Helle Brønnum Carlsen, Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Frikadeller behøver ikke nødvendigvis indeholde okse- og kalvekød. Disse er nemlig lavet på kartofler og smager skønt!
(4 pers.)

Det skal du bruge til frikadeller af kartoffel med skinke og æg:

800 g melede kartofler 200 g skinke i tern 5 æg 4 forårsløg 1 tsk. dijonsennep 3 kviste persille ½ dl hvedemel Salt og peber 2 spsk. olivenolie 1 spsk. smør 1 tsk. eddike 50 g salat Tilbehør: Brød Prøv også: Gammeldaws frikadeller med varm rødkålssalat

Sådan laver du kartoffelfrikadeller med skinke og æg

Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Kog dem i usaltet vand i 20 min., til de er helt møre. Hæld vandet fra og mos dem. Bland dem med skinketern, det ene af æggene, snittede forårsløg, sennep, hakket persille og 1 spsk. hvedemel. Smag til med salt og peber. Form frikadeller af mosen og vend dem i hvedemel. Steg dem i olie og smør, til de er helt gyldne udenpå. Pochér de 4 æg, ét ad gangen, i 3-4 min. i en gryde med 1 tsk. salt og 1 tsk. eddike. Anret frikadellerne på en salatbund med æg på toppen. Giv brød til. Prøv også: Vredne brød