Det skal du bruge til fyldt kylling:
(6 pers.)
1 stor kylling
800 g bagekartofler
500 g dadeltomater
150 g feta
200 g sorte oliven
1 bdt. citrontimian
1 usprøjtet citron
Salt og peber
2-3 spsk. olivenolie
Snor el. kødnåle
600 g små, faste kartofler
2 forårsløg
Tilbehør:
Grøn salat
Prøv også: Kylling i fad med rosmarin og peberfrugt
Sådan laver du den fyldte kylling
Udben kyllingen.
Læg et snit langs rygbenet og følg skroget rundt med en skarp fileteringskniv.
Knæk lår og vingeleddene så begge beholder lemmernes indre ben, mens kroppen frigøres for benene.
Der er lidt bøvl ved ”kravebenet”, men det nemmeste er at følge skroget rundt med hånden og en kniv.
Skræl bagekartoflerne, skær dem i mindre stykker og kog dem fuldstændig møre uden salt. Mos dem.
Udkern 200 g af dadeltomaterne og skær kødet i små tern. Rør tomattern, smuldet feta, sorte oliven, blade fra 10 timiankviste og revet citronskal i kartoffelmosen.
Smag til med salt og peber og kom mosen i kyllingen og luk den stramt med nåle eller tråd.
Steg kyllingen i ovnen ved 200º i ca. 1 time og 20 min.
Skrub de små kartofler og skær dem i både.
Kom salt, peber og olie ved dem og steg dem 20 min. i et ovnfast fad i ovnen sammen med kyllingen.
Skær resten af tomaterne i halve og bland dem med kartoflerne og resten af timianen.
Tag kyllingen ud og lad den hvile indpakket i alufolie.
Steg kartoflerne færdige sammen med tomaterne ca. 30 min. mere.
Rens og hak forårs-løgene og drys dem over kartoffelblandingen.
Skær kyllingen ud.
Servér den med fyld og kartofler og giv en grøn salat til.