Ingredienser til alkoholfri gløgg
(6 pers.)
2 dl hyldeblomst-koncentrat
8 dl vand
2 cm frisk ingefær
2 kanelstænger
6 hele kardemommekapsler
1 spsk. akaciehonning
1½ usprøjtet citron
100 g valnødder
100 g lyse rosiner
Evt. lidt appelsinstykker
Fremgangsmåde til alkoholfri gløgg
Kom 1 dl vand, hakket ingefær, kanel og kardemomme i en gryde og lad det koge ca. 15 min. Lad det trække natten over og si det. Hæld ekstrakten i resten af vandet, kom hyldeblomst-koncentratet, honning, citronsaft og -skal i og varm op til lige under kogepunktet. Servér straks med rosiner, valnødder og små appelsinstykker.
Ingredienser til glühwein
(6 pers.)
1 flaske kraftig rødvin
2 stænger kanel
½ dl Strohrom el. 1 dl almindelig brun rom
1½ dl rosiner
Fremgangsmåde til glühwein
Kom kanel rosiner og vin i en gryde og lad det trække 1 time. Bring det langsomt til nær kogepunktet. Tag gryden af varmen og smag glühweinen til med rom. Servér den rygende varm.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Lumumba med kanel
Hyldebærgløgg
Flere skønne juleopskrifter i galleriet her:
Juleklassikere


Juleand med tilbehør
Anden skal være sprød, rødkålen skal der være bid i og saucen, der samler det hele, skal smage af noget. Her får du opskrifter og tip til det hele.


Stegt svinekam med tilbehør
Flæskestegen skal være sprød og tilbehøret lækkert.
Se opskrifter her.






Hel and til julemiddagen?
And med timian i sky, brombær og blodappelsiner. Se opskriften her.




Flæskesteg med æbler og svesker
Til alle, der vil have en traditionel julemiddag. Se opskriften her.


Byg dit eget peberkagehus
Nisserne bor i det hyggelige peberkagehus med farvede bolsje-vinduer og tagdækning af harlekinsknapper. Det tager lidt tid at lave peberkagehuset, men det er en rigtig familieaktivitet. Pas godt på små fingre, når der arbejdes med varm karamel. Se opskriften her.




Himmelske honningkager
Theresa blev kendt med DR2s tv-serie "Bonderøven" - her giver hun sit bud på lækre honningkager. Se opskriften her.


3 slags sild til julefrokosten
Karrysild, røde sild og hvide sild med urter. Se opskriften her.

