Gratineret løgsuppe - en fransk klassiker
Hold vinterkulden på afstand med denne lækre løgsuppe, der kan laves på kun 20 minutter! Retten kan både nydes som hovedret eller som en mindre forret.
Af
af Anne Skovgaard-Petersen

20 min
4 personer
Løgsuppe
600 g løg
1 spsk. olie
15 g smør
2 spsk. mel
1 l lys, varm bouillon
½ l hvidvin el. øl
2 kviste timian
Salt, peber
Tilbehør
4 skiver daggammelt, lyst brød
75-100 g revet ost
Fremgangsmåde
Selve suppen kan forberedes dagen før.
- Pil løgene og skær dem i tynde skiver.
- Varm olie og smør i en gryde og svits løgene ved middel varme og rør rundt jævnligt i ca. 10 min.
- Rør melet i og spæd til med bouillon og vin under omrøring.
- Tilsæt timian og kog suppen i 20 min.
- Smag suppen til med salt og peber.
- Rist brødskiverne på brødrister eller i ovnen ved 250°.
- Fordel suppen i skålene, læg brødskiverne øverst og drys med et godt lag ost.
- Sæt straks skålene i en 250° varm ovn på midterrillen i 3-4 min., til osten bobler.

Hovedretter
Græskarsuppe med rugbrødscroutoner

Hovedretter