Græskarsuppe med rugbrødscroutoner

Varm dig op med en cremet græskarsuppe, der byder på efterårets bedste smage. Top den med sprøde rugbrødscroutoner for et lækkert og mættende twist.
Af
Af: Af Emma Martiny Foto: Winnie Methmann
Græskarsuppe med rugbrødscroutoner
Foto: Winnie Methmann
Annonce
25 min
4 personer
Græskarsuppe:
1 stort hokkaidogræskar
Olivenolie til stegning
1 løg
2 fed hvidløg
1 håndfuld frisk timian
7 dl grøntsagsbouillon
1 dl piskefløde
½ citron
Salt og peber
Rugbrødscroutoner:
8 skiver rugbrød
1 spsk. olivenolie
Salt
Til servering:
2 dl cremefraiche 18 %

Fremgangsmåde:

Rugbrødscroutoner:

  1. Tænd ovnen på 200°.
  2. Skær rugbrødet i tern, og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
  3. Vend ternene i olie, og drys med salt.
  4. Bag croutonerne knasende sprøde i ovnen i ca. 10 minutter.

Græskarsuppe:

  1. Skær græskarkødet i tern.
  2. Svits dem i olie i en gryde i et par minutter.
  3. Hak løg, hvidløg og timian fint.
  4. Hæld det i gryden med græskartern, og steg i yderligere 5 minutter, uden at det tager farve.
  5. Hæld bouillon i gryden, og bring det i kog.
  6. Lad det koge i 20 minutter under låg, til græskarternene er helt møre.
  7. Blend suppen med en stavblender direkte i gryden.
  8. Tilsæt fløde og citronsaft, og smag til med salt og peber.

Servering:

  1. Top med cremefraiche og rugbrødscroutoner, og servér rygende varm.
Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.