Græskarsuppe med rugbrødscroutoner
Varm dig op med en cremet græskarsuppe, der byder på efterårets bedste smage. Top den med sprøde rugbrødscroutoner for et lækkert og mættende twist.
Af
Af Emma Martiny Foto: Winnie Methmann

25 min
4 personer
Græskarsuppe:
1 stort hokkaidogræskar
Olivenolie til stegning
1 løg
2 fed hvidløg
1 håndfuld frisk timian
7 dl grøntsagsbouillon
1 dl piskefløde
½ citron
Salt og peber
Rugbrødscroutoner:
8 skiver rugbrød
1 spsk. olivenolie
Salt
Til servering:
2 dl cremefraiche 18 %
Fremgangsmåde:
Rugbrødscroutoner:
- Tænd ovnen på 200°.
- Skær rugbrødet i tern, og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
- Vend ternene i olie, og drys med salt.
- Bag croutonerne knasende sprøde i ovnen i ca. 10 minutter.

Opskrifter
Kartoffelsuppe med kylling
Græskarsuppe:
- Skær græskarkødet i tern.
- Svits dem i olie i en gryde i et par minutter.
- Hak løg, hvidløg og timian fint.
- Hæld det i gryden med græskartern, og steg i yderligere 5 minutter, uden at det tager farve.
- Hæld bouillon i gryden, og bring det i kog.
- Lad det koge i 20 minutter under låg, til græskarternene er helt møre.
- Blend suppen med en stavblender direkte i gryden.
- Tilsæt fløde og citronsaft, og smag til med salt og peber.

Hovedretter
Kantarelsuppe med ostemuffins
Servering:
- Top med cremefraiche og rugbrødscroutoner, og servér rygende varm.