Græskarsuppe med rugbrødscroutoner

Varm dig op med en cremet græskarsuppe, der byder på efterårets bedste smage. Top den med sprøde rugbrødscroutoner for et lækkert og mættende twist.
Af
Af Emma Martiny Foto: Winnie Methmann
Græskarsuppe med rugbrødscroutoner
25 min
4 personer
Græskarsuppe:
1 stort hokkaidogræskar
Olivenolie til stegning
1 løg
2 fed hvidløg
1 håndfuld frisk timian
7 dl grøntsagsbouillon
1 dl piskefløde
½ citron
Salt og peber
Rugbrødscroutoner:
8 skiver rugbrød
1 spsk. olivenolie
Salt
Til servering:
2 dl cremefraiche 18 %

Fremgangsmåde:

Rugbrødscroutoner:

  1. Tænd ovnen på 200°.
  2. Skær rugbrødet i tern, og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
  3. Vend ternene i olie, og drys med salt.
  4. Bag croutonerne knasende sprøde i ovnen i ca. 10 minutter.

Græskarsuppe:

  1. Skær græskarkødet i tern.
  2. Svits dem i olie i en gryde i et par minutter.
  3. Hak løg, hvidløg og timian fint.
  4. Hæld det i gryden med græskartern, og steg i yderligere 5 minutter, uden at det tager farve.
  5. Hæld bouillon i gryden, og bring det i kog.
  6. Lad det koge i 20 minutter under låg, til græskarternene er helt møre.
  7. Blend suppen med en stavblender direkte i gryden.
  8. Tilsæt fløde og citronsaft, og smag til med salt og peber.

Servering:

  1. Top med cremefraiche og rugbrødscroutoner, og servér rygende varm.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.