Opskrifter

Gryderet

Fredag, 23. november 2012af Redaktion
Skøn grydret, der kan gøres klar i god tid inden, at den skal serveres

Ingredienser til gryderet

(6 pers.)

1 stort løg
4 fed hvidløg
3 spsk. olivenolie
1 tsk. sennepsfrø
½ tsk. chiliflager
3 laurbærblade
½ l oksebouillon
½ l rødvin
1 spsk. hvedemel
1 tsk. sukker
1 lille dåse tomatkoncentrat
1½ kg skært oksekød
Salt og peber
2½ dl piskefløde
400 g cherrytomater
500 g gulerødder
150 g kalamata oliven
Persille

Tilbehør
Kartoffelmos

Sådan gør du
Pil løg og hvidløg, skær løget i både og hak hvidløget fint. Steg løg, hvidløg, sennepsfrø og chiliflager i 1 spsk. olie i en stor, tykbundet gryde, ved medium varme, til det er blødt. Kom laurbærblade og bouillon ved. Rør lidt af rødvinen med hvedemel til en jævning og kom den ved. Tilsæt sukker, resten af vinen og tomatkoncentratet og kog, til det jævner. Skær kødet i tern, vend det i salt og peber og brun det kort på en pande ved høj varme. Kom kødet i sovsen og lad det simre i
45 min. alt afhængig af, hvor på koen kødet kommer fra. Skræl gulerødderne og skær dem i mundrette bidder. Kom dem i gryden og lad dem koge med, til de er møre. Rør tomater, oliven og fløde i og giv det et opkog. Drys med persille og server med kartoffelmos til.

Tip
Hvad skal man drikke til en kraftig gryderet? Hvis det skal være rødvin, kunne det være en chilensk Carmeniere, men en iskold øl er også perfekt.

Opskrift: Helle Brønnum Carlsen

Prøv også...
Æbleskiver med chokolade