Gulerodsfad med kyllingefilet
(4 pers.)
750 g gulerødder
1½ dl groftreven parmesanost
3 tsk. tørret oregano el. 2 spsk. friskhakket
2 spsk. olivenolie
1 tsk. salt
Kværnet peber
Tilbehør:
4 kyllingefileter
1 tsk. salt
Kværnet peber
1 spsk. olivenolie
Sauce:
1 dl hønsebouillon
2 spsk. grov sennep
½ dl fløde
Pynt:
Oregano el. persille
Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver. Læg skiverne i et oliepenslet ildfast fad. Tilsæt parmesan, oregano, olie, salt og peber. Sæt fadet i ovnen ved 225° ca. 20 min. Krydr kyllingefileterne med salt og peber og brun dem på pande i olivenolie. Steg dem dernæst 5 min. under låg. Læg fileterne på gulerødderne og sæt fadet tilbage i ovnen ca. 10 min. Kyllingefileterne er færdige, når indertemperaturen er 70°. Sauce: Rør bouillon og sennep sammen i en lille gryde og bring i kog. Tilsæt fløden, varm igennem og smag til med salt og peber. Server med godt brød.
Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen