Hakkebøf med sellerimos og citronbønner

Klassisk hakkebøf med godt tilbehør
Af
af Redaktion

(4 pers.)
45 min.

600-800 g hakket oksekød
Salt og peber
Lidt olie til at stege i
1 selleriknold
500 g kartofler
1 fed hvidløg
1 dl piskefløde
25 g smør
5 forårsløg i tynde skriver
1 spsk. olivenolie
1 løg i skiver
1 fed knust hvidløg
500 g grønne bønner
Saft og skal af 1 ubehandlet citron
1 bdt. hakket, bredbladet persille

Kom tern af kartoflerne og selleri i en gryde og kog i 20 min. til mørt uden salt. Mos med fløde og smør og smag til med salt, peber og skivede forårsløg. Kog bønnerne i 6 min. i saltet vand. Sauter løg i olien, kom hvidløg ved og vend bønner i i 20 sek. med salt og peber, persille og citronsaft og skal. Server straks. Mens bønnerne koges, formes hakkebøfferne og steges drysset med salt og peber på grillpande ca. 6 min. på hver side.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Find flere opskrifter her...
Hakkebøf med "knust" kartoffelsalat
Hakkebøf med svampe
Hakkebøf med braiserede urter og granatæble

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.