Hamburgerryg med karamelliserede løg og sommergrønt

Hamburgerryg med nye gulerødder og ærter samt karamelliserede løg smager af sommer. En skøn sommerret som du kan servere til hele familien.
Af
Af: Af Kristina Marckmann. Foto: Carina Krüger.
Hamburgerryg med karamelliserede løg og sommergrønt
Annonce

Ingredienser til hamburgerryg med karamelliserede løg og sommergrønt:

(4 pers.)

  • 900 g hamburgerryg
  • 400 g nye gulerødder
  • 1 bdt. grønne
  • asparges
  • 50 g smør
  • ½ usprøjtet citron
  • 1 spsk. smør
  • 1 spsk. honning
  • 300 g perleløg
  • 500 g ærter i bælg
  • 1 bdt. persille

Tilbehør:

  • Kartofler

Prøv også: Pastaruller med ricotta og spinat

Fremgangsmåde

Læg hamburgerryggen i en gryde og tilsæt vand, så kødet er dækket. Kog hamburgerryggen i 30 min. ved svag varme og lad den herefter hvile i vandet i 20 min.

Vask gulerødderne godt. Bræk de træede ender af aspargesene.

Smelt smørret i en gryde ved lav varme, tilsæt gulerødder og revet citronskal og lad dem dampe under låg i 10 min.

Lad aspargesene dampe med de sidste 2 min. Smelt smør og honning i en gryde og tilsæt perleløgene. Lad løgene koge, til sukkermassen begynder at tykne.

Bælg ærterne. Vend ærterne i og lad det varme godt igennem.

Servér med kogte, persilledryssede kartofler.

Prøv også: Kartoffelfad-sellerifad med hamburgerryg

Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.