Opskrifter

Kartoffelfad-sellerifad med hamburgerryg

Fredag, 6. februar 2009af X
30 min. + ¾ time i ovnen(4 pers.)1 kg hamburgerryg med ben eller 750 g uden ben1 kg kartofler150 g selleri20 g smør2 tsk. salt2 dl mælk1 dl fløde1½

30 min. + ¾ time i ovnen
(4 pers.)

1 kg hamburgerryg med ben eller 750 g uden ben
1 kg kartofler
150 g selleri
20 g smør
2 tsk. salt
2 dl mælk
1 dl fløde
1½ tsk. Colman's Sennepspulver


Pak hamburgerryggen i alufolie og bag den på plade i ovnen ca. ¾ time ved 200°, et kødtermometer skal vise ca. 60°. Skræl kartofler og selleri og skær det i tynde skiver. Bland det med salt i et smurt ovnfast fad. Bland mælk, fløde og sennepspulver og hæld det over. Læg et par smørklatter ved til sidst. Sæt fadet nederst i ovnen ved siden af hamburgerryggen ca. 45 min. ved 200°, til kartoflerne er møre.

Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen

Prøv også ...
Svinemørbard med æble-kartoffelmos
Koteletter med jordskokker og gedeost