Kartoffelfad-sellerifad med hamburgerryg
30 min. + ¾ time i ovnen
(4 pers.)
1 kg hamburgerryg med ben eller 750 g uden ben
1 kg kartofler
150 g selleri
20 g smør
2 tsk. salt
2 dl mælk
1 dl fløde
1½ tsk. Colman's Sennepspulver
Pak hamburgerryggen i alufolie og bag den på plade i ovnen ca. ¾ time ved 200°, et kødtermometer skal vise ca. 60°. Skræl kartofler og selleri og skær det i tynde skiver. Bland det med salt i et smurt ovnfast fad. Bland mælk, fløde og sennepspulver og hæld det over. Læg et par smørklatter ved til sidst. Sæt fadet nederst i ovnen ved siden af hamburgerryggen ca. 45 min. ved 200°, til kartoflerne er møre.
Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Prøv også ...
Svinemørbard med æble-kartoffelmos
Koteletter med jordskokker og gedeost