Syltede kvæder
3-4 kvæder, ca. 800 g
1 dl æbleeddike
1½ dl ufiltreret æblemost
1 dl vand
300 g sukker
1 tsk. hele sennepskorn el.
1 knust kapsel kardemomme
Den gule skal af ½ økologisk citron
Vask kvæderne. Skær dem i kvarter med en god skarp kniv, de er meget hårde. Fjern kernerne og del kvarterne på langs, hvis de er store. Bring æbleeddike, æblemost, vand, sukker og sennep eller kardemomme i kog i sauterpande eller bredbundet gryde. Tilsæt kvæderne og kog dem sagte møre på ca. 3/4 time. Læg kvæderne i et skoldet glas. Kog evt. væden lidt ind, men ikke mere, end den kan dække kvæderne. Hæld den rødlige lage over kvæderne og luk glasset.
Spis kvæderne til vildt, and, kylling og svinekød.
Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Prøv også
Citronmarmelade
Appelsinsyltede courgetter