Ingredienser til Lavkarbo/Low Carb-morgenmad
Spørg Lavkarbo-eksperten Tatjana
![]() |
Familie Journals ekspert på Lavkarbo/Low Carb hedder Tatjana Albinus -uddannet ernærings-økonom.
Skriv til hende på: |
Følg Tatjana på hendes blog: http://tatjanasmad.blogspot.dk/ |
4 champignoner eller andre svampe
2 skiver bacon
2 æg
2-4 spsk. fløde
Salt og hvid peber
Fremgangsmåde
Hak svampene groft. Steg bacon og svampe på en pande. Rør æg, fløde og krydderier godt sammen og steg æggeblandingen på panden. Læg bacon og svampe over, inden æggene er helt færdige.
Server med frisk salat.
Lavkarbo-opskrift: Marie Iversen
Læs også: 7 tip til sukkerafvæning
Læs også: Ja- og nej-mad på Lavkarbo-kuren
Flere slankende opskrifter til Low Carb/Lavkarbo-kost
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Opskrift på Low Carb/ Lavkarbo-vafler |
Opskrift på Low Carb/ Lavkarbo-smoothies |
Opskrift på Low Carb/ Lavkarbo-æg på ærteskud |
Opskrift på Low Carb/ Lavkarbo-nødde- brød med hindbær |
Se flere slankende opskrifter i vores galleri herunder
Flere slankende Lavkarbo / Low carb-opskrifter


Lavkarbo-brød (1 brød)
Til dig, der ikke kan undvære brød
Ingredienser:
150 g græskarkerner
150 g sojaflager (kan købes i helsekostbutikker)
50 g valnødder
50 g mandler
1 dl sojamælk
6 æg
Sådan gør du:
Hæld alle ingredienserne i en blender. Blend massen i nogle sekunder – hvis du vil have et finere brød, blendes blandingen i lidt længere tid. Hæld massen i en lille brødform. Bages ved 180° i en time nederst i ovnen.
Skær nogle skiver af brødet, når det er friskt, og frys dem ned. Tag et par skiver op om aftenen, hvis du gerne vil spise brød til morgenmad.
Lavkarbo-opskrift: Ulrika Davidsson


Svinegodt med smør (4 portioner)
Ingredienser:
125 g stuetempereret smør
8 ansjosfileter i olie, drænet og grofthakket
2 spsk. hakket, frisk persille
4 svinekoteletter a ca. 250 g
Havsalt og nykværnet peber
Salat:
200 g rucola
15-20 champignoner
1 rødløg
½ dl olivenolie
Salt og peber
Sådan gør du:
Bland smør, ansjoser, persille og lidt peber i en skål og rør det godt sammen. Rul den færdige smørblanding til en pølse, pak den ind i husholdningsfilm og sæt den på køl til senere brug.
Krydr koteletterne med salt og peber. Opvarm en grillpande ved høj varme eller tænd op i havegrillen. Husk at pensle grillristen med lidt olie. Når grillpanden er rygende varm, lægges koteletterne på og steges på begge sider.
Anret koteletterne på hver sin tallerken og læg 2 skiver ansjossmør ved siden af. Lad koteletterne hvile i ca. 5 min., før de serveres, så saften kan trække ind i kødet. Servér med salat.
Skyld rucolaen og læg den i en skål. Skær champignoner og rødløg i skiver og bland det i rucolaen. Tilsæt olivenolie og drys med salt og peber. Vend salaten og lad den stå på køl i 10 min.
Madopskrift: Ulrika Davidsson


Lavkarbo-smoothies
Skønne smoothies efter Lavkarbo-principperne: Hindbær-hyldest og vitamin-kick
HINDBÆR-HYLDEST (1 glas)
1 dl hindbær
1 dl yoghurt naturel
½ dl fløde
1 appelsin
Hæld alle ingredienserne i en blender og blend det hele til en jævn smoothie.
VITAMIN-KICK (2 store glas)
3 dl yoghurt naturel
2½ dl frossen mango
1 citronbåd
1 skrællet appelsin i både
2 knsp. safran
½ tsk. gurkemeje
Hæld alle ingredienserne i en blender. Blend vitamindrikken, til den er jævn og fin. Servér i store glas.
Lavkarbo-opskrift: Jane Vibeke Barthx


Muskel-mysli
Prøv en superlækker lavkarbo-mysli til morgenmad
Ingredienser:
500 g knust boghvede (købes i helsekostbutikker)
3 dl kokos
2 dl solsikkefrø
1½ dl hørfrø
2 dl græskarkerner
200 g blandede nødder (f.eks. hasselnødder og mandler)
½ dl rapsolie
1 dl vand
½ dl flydende honning
1 spsk. kanel
Sådan gør du:
Læg boghveden i blød i en skål vand og lad den stå natten over. Hæld vandet fra og skyl boghveden. Lad den tørre nogle timer.
Sæt ovnen på 200°. Hak nødderne groft. Bland boghvede, kokos, frø og nødder i en skål og hæld blandingen ud på en bageplade.
Bland olie, honning og vand i en anden skål. Hæld derefter blandingen over myslien. Rør rundt og strø kanel over.
Lad myslien få ca. 20 min. i ovnen – eller til myslien har fået farve. Rør rundt i blandingen med jævne mellemrum, så den ikke brænder på.
TIP
½ dl er passende til en gang morgenmad. Myslien serveres med yoghurt naturel og nydes allerbedst som morgenmad.
Lavkarbo-opskrift: Ulrika Davidsson


Burger uden følge (4 portioner)
Ingredienser:
600 g hakket oksekød
1 æg
1 dl rapsolie tilsat krydderi (f.eks. chili eller hvidløg)
1-2 knsp. salt
2 knsp. peber
4 tomater
1 rødløg
4 store blade icebergsalat
Lavkarbo dressing:
2 dl cremefraiche
2 spsk. Tomatpuré
1 tsk. paprika
½ tsk. grill-krydderi
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200°. Bland det hakkede kød med æg og olie. Tilsæt salt og peber. Form kødet til burgere og bag dem i ovnen i ca. 15 min.
Bland cremefraiche og tomatpuré og tilsæt herefter paprika og grillkrydderi. Skær tomaterne i skiver og løgene i tynde skiver.
Servér burgerbøffen på salatblade med tomat, rødløg og dressing.
Lavkarbo-opskrift: Ulrika Davidsson


En god entré med entrecote (4 personer)
Ingredienser:
8 spid
2 majskolber
1 grøn squash
1 gul squash
1 peberfrugt
100 g champignoner
1 glas barbecue-marinade
4 entrecoter
4 løg
1 spsk. smør
Salt og peber
Lavkarbo Aïoli:
2 tsk. eddike
Salt og hvid peber
2 æggeblommer
1 tsk. dijonsennep
2 hvidløgsfed
2 dl olivenolie
Sådan gør du:
Læg spiddene i vand. Del majskolberne i tre dele. Skær squash, peberfrugt og champignon i tern og sæt dem på spiddene. Pensl spid og kød med marinaden og læg det på grillen sammen med majs og halverede løg. Pensl med marinaden indimellem. Samlet stegetid på grillen er ca. 10 min.
Alle ingredienserne til aïolien skal være rumtempererede. Pisk eddike, krydderier, æggeblommer, sennep og presset hvidløg. Hæld forsigtigt olien i, mens der piskes, til den bliver tyk og cremet.
Madopskrift: Ulrika Davidsson


En fortryllende citronsorbet
Det søde er ikke strengt forbudt, når du er på Lavkarbo-kuren. Prøv en iskold sorbet.
Antal: 4 personer, Tid: ca. 15 min., Frysetid: Ca. 3-4 timer
Ingredienser:
1 tsk. fintrevet, usprøjtet citronskal
1 dl citronsaft
3 spsk. Sukrin eller andet sødemiddel
1½ dl vand
2 små æggehvider
Mynte
Fremgangsmåde:
Vask citronerne og skær toppen af. Riv citrontoppens skal til den ønskede mængde. Udhul citronen med en lille, skarp kniv. Pres saften af kødet.
Bland citronsaft og -skal med 2 spsk. sødemiddel og vand. Rør rundt, til sødemidlet er opløst. Hæld det i en form og sæt den i fryseren, til massen er halvfrossen (ca. ¾ time).
Pisk æggehvider til skum og tilsæt resten af sødemidlet. Bland forsigtigt den halvfrosne citronlage med skummet, og frys massen i 2-3 timer.
Rør rundt i sorbetmassen hver halve time, så konsistensen bliver glat.
Afkøl de udhulede citronskaller i fryseren og fyld dem med sorbeten. Sæt dem i høje glas og pynt med revet citronskal og mynte.
Lavkarbo-opskrift: Ulrika Davidsson


Lam med svampesovs (4 portioner)
Lavkarbo-middag: En god middag med protein og fedt gør dig hurtigt mæt og holder dig mæt længe
Ingredienser:
800 g lammekød (gerne filet)
2 tsk. tørrede urter, f.eks. basilikum, oregano og timian
Salt og peber
1 spsk. smør
Champignonsovs
250 g champignoner
2 spsk. smør
1 spsk. vildtfond eller bouillon
½ dl vand
2 dl fløde
Salt og peber
Tilbehør
250 g grønne bønner
Sådan gør du:
Brun kødet i smørret og drys krydderierne over. Læg kødet i et ildfast fad og lad det stege videre i ovnen i 10-15 min. ved 175°.
Rens champignonerne og skær dem i skiver. Brun dem på panden. Hæld vildtfond, vand og fløde over. Lad det koge i 15 min. Smag til med salt og peber.
Kog bønnerne i letsaltet vand i 2-3 min.
Skær kødet i skiver. Anret bønner og kød på fire tallerkner og hæld sovsen over.
Lavkarbo-opskrift: Ulrika Davidsson


Salsarytmer på spid
Prøv de lækre kyllingespid med salsa
Ingredienser:
4 kyllingefileter
½ dl olivenolie
1 spsk. sød chilisovs
1 spsk. lys sojasauce
1 spsk. balsamico-eddike
2 tsk. tørrede urter
Salt og peber
Lavkarbo Salsa
100 g mandler
250 g syltede peberfrugt
1 spsk. rødvinseddike
2 fed hvidløg
1 tsk. chiliflager
1 tsk. salt
2 dl olivenolie
1 dl solsikkeolie
Sådan gør du:
Start med salsaen: Smut mandlerne. Bland alle ingredienserne (bortset fra olien) i en foodprocessor. Tilsæt olien i en tynd stråle, mens du blender. Stil salsaen på køl, mens du tilbereder kyllingespiddene.
Skær kyllingefileterne i mindre stykker. Bland resten af ingredienserne i en skål og rør rundt. Læg kyllingestykkerne i marinaden og lad dem trække i mindst 30 min. Blødgør spiddene i vand. Sæt kyllingestykkerne på spiddene og grill dem i ca. 10 min.
Serveres med salsaen.
Madopskrift: Ulrika Davidsson


Laks i rundkørsel (4 portioner)
En skøn Lavkarbo-ret med laks i baconsvøb og æble-peberrodscreme
Ingredienser:
500 g laksefilet
Salt og peber
8 skiver bacon
Æble- og peberrodscreme
1 æble
1½ dl cremefraiche
½ dl mayonnaise
2 spsk. revet, frisk peberrod
2 spsk. hakket purløg
½ tsk. gurkemeje
Salt og peber
Tilbehør
150 g sukkerærter
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200°. Steg baconskiverne i nogle minutter på hver side, så de får en fin stegeskorpe.
Skær laksefileten i otte stykker. Rul hvert laksestykke sammen – start med den tyndeste del af laksen. Drys med salt og peber.
Rul en baconskive rundt om lakserullerne og fæstn med en tandstikker. Giv rullerne ca. 15 min. i ovnen.
Lav en creme af æble, skåret i små tern, cremefraiche, mayonnaise, peberrod, purløg og gurkemeje og bland det godt. Smag til med salt og peber.
Fordel sukkerærterne på fire tallerkner og placer lakserullerne på sukkerærterne.
Lavkarbo-opskrift: Ulrika Davidsson


Skipperpie
Spændende Lavkarbo-tærte med spinat og ørred
Ingredienser:
½ løg
2 fed hvidløg
Chili (efter smag)
250 g spinat
1 pakke røget ørred
4 æg
300 g cremefraiche
3 spsk. revet parmesan
1 knivspids muskat
Salt og peber
Smør til stegning
Lidt revet ost
Dej:
50 g smør
2 dl boghvedemel
¼ tsk. salt
Sådan gør du:
Lav piebunden først: Bland alle ingredienserne. Tryk dejen ud i en tærteform og prik den med en gaffel. Sæt den i fryseren i 20 min. og tænd ovnen på 200°. Bag bunden i ca. 15 min.
Hak løg, hvidløg og chili. Hak spinaten og skær ørreden i små stykker. Bland æg, cremefraiche, parmesan, muskat, spinat, ørred, salt og peber i en skål.
Svits løg, hvidløg og chili i smør. Hæld æggeblandingen over og steg, til massen er halvfast. Hæld alt over piebunden. Bag pien 30 min. på 180° midt i ovnen.
Lavkarbo-opskrift: Sofie Hexeberg