Opskrifter

Hverdagsmad til to: Shepherd’s Pie

Fredag, 4. marts 2022Af Line Holt Nielsen. Foto: Betina Hastoft.Foto: Betina Hastoft.
Har du lyst til hverdagsmad med masser af smag? Så skal du prøve at lave shepherd's pie. Denne opskrift er med hakket svinekød, men du kan også skifte det ud med oksekød eller lammekød.

Opskrift på Shepherd’s Pie

  • 300 g hakket svinekød
  • 1 oksebouillonterning
  • Olivenolie til stegning
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 tsk. paprika
  • 2 gulerødder
  • 125 g champignoner
  • 2 spsk. koncentreret tomatpuré
  • 1 dl vand
  • 140 g majs
  • 1 spsk. Worcestershiresauce
  • 1 spsk. salt og peber
  • 1 spsk. rasp
  • 2 spsk. parmesan
  • 10 g smør

Kartoffelmos:

  • 500 g kartofler
  • 20 g smør
  • ½ dl mælk
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:

Brun svinekød og knust bouillonterning i olie i en gryde. Tilsæt hakket løg, presset hvidløg og paprika. Sautér det i 4-5 minutter, og tilsæt revne gulerødder og champignoner skåret i kvarter. Svits et par minutter. Tilsæt tomatpuré, vand, majs og Worcestershiresauce, og lad saucen simre i 15 minutter. Smag til med salt og peber.

Tænd ovnen på 180° varmluft. Fordel kødsaucen i et smurt ovnfast fad, og læg et låg af kartoffelmos (se nedenfor) over. Drys med rasp og revet parmesan, og sæt smørklatter på toppen. Bag retten i ca. 30 minutter, til kartoffelmosen er gylden på toppen. Servér evt. med en grøn salat.

Kartoffelmos: Kog kartoflerne i usaltet vand, til de er møre. Gem lidt af kogevandet, og mos kartoflerne med mælk, smør og kogevand. Smag til med salt og peber.