(4 pers.)
Kålsalat med and og tørret frugt:
1 romainesalat
½ rød spidskål
75 g tørrede abrikoser
1 ubehandlet appelsin
1 spsk. vineddike
3 spsk. olivenolie
Salt og peber
2 andebryster
25 g tørrede tranebær
50 g valnødder
Prøv også: Kålsalat med æble
Tilbehør: Kogt perlebyg el. bulgur
Sådan laver du kålsalaten
Bryd salaten i grove stykker. Snit kålen fint og bland den med salaten.
Skær hver abrikos i 3-4 skiver.
Bland saft og fintrevet skal fra appelsinen med vineddike, olie, salt og peber.
Skær skindet af andebrysterne og skær det i tynde strimler.
Steg det på en tør pande, til skindet bliver brunt og sprødt som en slags ”andeflæskesvær”.
Læg skindstrimlerne på et stykke køkkenrulle og drys med lidt salt.
Skær andekødet i små tern og steg dem i fedtet på panden, til de er brune på alle sider, men stadig rosa i midten.
Krydr med salt og peber.
Drys andekød og -skind over salaten.
Fordel tranebær, valnødder og dressing herover.
Prøv også: Kalkunbryst med waldorfsalat