Opskrifter

Kalvecuvette med bagte jordskokker og grønkålschips

Fredag, 24. september 2021Af Line Holt Nielsen, Foto: Betina HastoftFoto: Betina Hastoft
Her får du en skøn opskrift på kalvecuvette med bagte jordskokker og grønkålschips. Velbekomme.

Opskrift på kalvecuvette med bagte jordskokker og grønkålschips

(2 personer)

  • 1 kalvecuvette
  • Salt

Bagte jordskokker og grønkål:

  • 400 g jordskokker
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 fed hvidløg2 stilke frisk timian eller ½ tsk. tørret
  • 150 g frisk grønkål
  • Salt og peber

Prøv også: 3 nemme og smagfulde hverdagsretter

Fremgangsmåde:

Rids kalvecuvettens skind med en skarp kniv, og krydr med salt. Brun cuvetten i ovnen ved 225° i 20 minutter. Skru ned til 170°, og steg i yderligere 15-20 minutter, til centrumtemperaturen er 58° (medium stegt). Tag stegen ud af ovnen, og lad den hvile under et rent viskestykke, imens jordskokker og grønkål er i ovnen.

Prøv også: Lun salat med oksekød og kartofler

Bagte jordskokker og grønkål: Skræl og skær jordskokker i skiver, og vend dem med olivenolie, finthakket hvidløg, timian og grove stykker grønkål. Bred det hele ud på en bageplade med bagepapir, krydr med salt og peber, og bag det i ovnen ved 200° i ca. 20 minutter, indtil jordskokkerne er møre, men stadig har bid. Servér gerne med lidt frisk timian på toppen.

Prøv også: Pariserbøffer