Opskrifter

Kalvefrikassé

Onsdag, 19. november 2014af Helle Brønnum Carlsen, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Efterårsfrikassé med kalv, kartofler og urter - lækker ret med masser af smag

Opskrift på kalvefrikassé

(4-6 pers.)

1 kg kalvekød (bov, tykkam, bryst)

Kogelage:
3 dl hvidvin
Vand
10 peberkorn
Salt
2 porretoppe

Populære madopskrifter på familiejournal.dk

Prøv en fiskefrikassé Kopkager

Bouquet garni:
2 laurbær
3 kviste persille
2 kviste timian
4 skalotteløg
500 g kartofler
½ selleriknold
3 porrer
50 g smør
5 spsk. hvedemel
6 dl kogelage
300 g fine ærter
Persille og dild til drys

Tilbehør:
Groft brød

Fremgangsmåde til andebryst og tilbehør

Kom kødet i en gryde med vin og så meget vand, at det dækker kødet, læg bouquet garni ved sammen med salt, peber og porretoppe. Kog ved lav varme i 1 time og 15 min.

Tag kødet op, puds det pænt og skær det i stykker på 3 x 4 cm. Si suppen og kog den ind til 6 dl.
Rens skalotteløg, kartofler, selleri og porre og skær det i mundrette stykker. Blanchér grønsagerne (også kartoflerne, men hold dem for sig selv) i saltet vand i 2-3 min.

Afbag mel med smør og jævn med kogelage. Kom kød og kartofler i sovsen og småkog i 10 min. Tilsæt løg, selleri og porrer. Kog igen i 5-10 min., til alt er mørt. Kom ærterne i gryden og servér med drys af persille og masser af dild.



Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.