Opskrifter

Kalvesteg med svampeflødesovs

Torsdag, 12. april 2012af Redaktion
Middag med god smag

(4-5 pers.)

1 mør pudset kalvefilét på ca. 1 kg
Lidt olie
Salt og peber
1 usprøjtet citron
2 skalotteløg
2 spsk. smør
300 g østershatte eller svampe­blanding
2 dl hvidvin
2 dl lys fond (suppe af kylling eller kalv)
2½ dl piskefløde
½ dl lys portvin

Tilbehør
Blancheret spinat, sauterede skorzonerrødder og kartofler

JEG ELSKER MORMORMAD

Er du også vild med mormormad? Så vær med i Familie Journals mormormad-fællesskab på facebook.
Se mere her

Gnid kødet med salt, peber, lidt revet citronskal og olie. Steg den 20 min. i ovn ved 200°. Lad den hvile lidt. Steg den ca. 10-15 min. mere, til et stegetermometer viser 52° for rosa steg. Lad den evt. hvile i staniol. Svits løg i smør, tilsæt svampe og kom vin og fond ved, når de begynder at brune, kog ind til det halve. Jævn med fløde og smag til med portvin, salt og peber. Serveres med blancheret, dampet eller rå spinat og stegte små stykker skorzonerrod samt kartofler til.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen

ER DU TIL MORMORMAD?

Vi er mange, der elsker mormormad. Derfor har vi på Familie Journal udgivet det skønne madmagasin, Mad fra mormors køkken - det kan fås for 49,95 kr., der hvor du normalt køber bladet.

Find flere opskrifter her...
Kalvefrikassé
Svinemørbrad med braiserede urter
Sprængt oksebryst med peberrodssovs









Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop