Opskrifter

Svinemørbrad med bacon, braiserede kartofler og urter

Fredag, 16. marts 2012Opdateret 3. martsaf Helle Brønnum Carlsen
Svinemørbrad er et dejligt alternativ til den klassiske steg, da kødet er mørt og saftigt, og så er det nemt at tilberede. Her serveres det sammen med kartofler.
40 min
4 personer
Svinemørbrad med kartofler
1 svinemørbrad
Salt og peber
3 skiver bacon eller pancetta
1 kg små, vaskede kartofler
3-4 persillerødder
1-2 spsk. olivenolie
¼ lille hvidkåls¬hoved
Salt og peber
½ glas hvidvin eller lidt citronsaft
½ bundt bredbladet persille
Tilbehør
Grøn salat

Fremgangsmåde

  1. Læg baconskiver om mørbraden og brun den på pande.
  2. Læg den i et ovnfast fad og drys med salt og peber. Steg den i ovnen ved 200° i 15 min.
  3. Skær kartoflerne i kvarte og blancher dem i kogende vand i 1 min.
  4. Skræl persillerødderne og skær dem i mindre stykker, brun dem let i en gryde i lidt olie.
  5. Kom de afdryppede, blancherede kartofler ved persillerødderne sammen med fintsnittet kål, salt og peber.
  6. Kom ½ dl vand i gryden og braiser i 15 min.
  7. Kom vin og persille i gryden, smag til med salt og peber.
  8. Server med salat.