Karbonader af tun med skyrdressing

Fisk er sundt, og trænger du til en variation af den normale fiskefrikadelle, så prøv denne tun karbonade med skyrdressing.
Af
af Helle Brønnum Carlsen, Foto: Carina Krüger
Karbonader med tun og skyrdressing dertil

(3-4 pers.)

Det skal du bruge til karbonader af tun med skyrdressing

2 store bagekartofler
2 ds. tun i olie
Salt og peber
1 usprøjtet citron
½ bdt. purløg
1 æg
2 spsk. hvedemel
2 spsk. olivenolie
1 bdt. forårsløg (ca. 3 stk.)
2 dl skyr naturel
1 nip chiliflager
Tilbehør:
Blandet salat med
gulerod

Prøv også: Råstegt tun med avokado

Sådan laver du karbonader af tun med skyrdressing

Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem møre i usaltet vand.
Hæld det meste af olien fra tunen. Mos kartofler og tun sammen med en gaffel.
Smag til med salt, peber og citronsaft. Hak purløgen og kom det i fiskefarsen sammen med ægget.
Rør til en jævn fars og form karbonader. Vend dem i hvedemel og steg dem gyldne i olie på en pande, ca. 5 min. på hver side.
Pil og snit forårsløgene fint og rør det i skyren sammen med revet citronskal, salt, peber og chiliflager.
Smag til og servér den friske dressing til karbonaderne sammen med en blandet salat og evt. brød.

Prøv også: Tunsalat

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.