Kartoffelmos med pocheret æg og torsk

God aftensmad til 1 person
Af
af Redaktion

(1 pers.)

200 g kogt, melet kartoffel (kan være svært om sommeren, men bagekartofler kan som regel klare det)
20 g smør
150 g torskefilet
1 frisklagt æg
Salt og eddike
2 skiver 1 mm tyndt
skåret rugbrød
Salt og peber
¼ bakke karse


Kog kartoflen i mindre stykker i usaltet vand. Mos den med smørret og rør med lidt af kogevandet for at blive lindt. Smag til med salt og peber. Bring en gryde med vand i kog og læg torsken heri og sluk straks. Lad den ligge i vandet med salt i 5 min. Tag stykket op og læg ved mosen. Bring en anden gryde med vand i kog og tilsæt salt og eddike. Når det småbobler (90 grader) røres rundt i vandet og et udslået æg listes ned i gryden hvor cirkulationen vil samle hviden om blommen. De tynde rugbrød ristes og skæres i trekanter og sættes i mosen. Ægget lægges ved og der pyntes med karse og friskkværnet peber.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Prøv mere med kartofler...
Kartoffelmad med rygeost og tomat
Kartofler med laks, muslinger og mormordressing
Kartofler med tomatpesto, bønner og oliven
Grøn fiskesuppe med kartofler

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.