Opskrifter

Kinesiske kyllingevinger

Lørdag, 23. februar 2013af Redaktion
Lækre kyllingevinger a la Kina

Ingredienser til kinesiske kylingevinger

(2 pers.)

2 kyllingevinger
3 spsk. sukker
3 spsk. soja
1 spsk. tomatpuré
1-2 tsk. eddike, gerne riseddike
1 stjerneanis
5 fennikelfrø

Tilbehør
2 gulerødder
2 hvide rødder, f.eks. persillerod, pastinak eller selleri
½ bdt. persille og/eller koriander
2 porrer
2-3 spsk. olie
Salt og peber
Lidt knuste chiliflager
175 g jasminris
4 dl vand
1½ tsk. salt

Fremgangsmåde

Rør sukker, soja, tomatpuré og eddike sammen. Knus stjerneanis og fennikelfrø let i en morter eller med bagsiden af en kniv mod skærebrættet. Rør det i marinaden og læg kyllingevingerne i. Stil det koldt nogle timer eller natten over. Læg dem i et ovnfast fad med marinaden ved og sæt dem i ovnen ved 180° i 45 min., til de er gennemstegte. Kog risene med vand og salt i 9 min. og lad dem hvile i 10 min. Skræl rodfrugterne og rens porrerne. Skær det hele i 5 cm lange stave og lynsteg dem i wok eller en dyb pande i 3-4 min. Drys med salt, peber og lidt knuste chili. Vend grønsagerne med hakkede krydderurter lige inden serveringen.

Tip: Kyllingevingerne skal have alle tre led og lidt overstykke fra brystet.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Find flere opskrifter her...
Udbenede italienske overlår
Krydret, barderet kyllingebryst

Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop