Opskrifter

Klassisk bøftatar

Onsdag, 15. maj 2013af Redaktion
Tatar var i sin oprindelige udgave håndskrabet oksekød skåret på langs af muskelfibrene og skrabet fri for sener og hinder med en tung skarp kniv stadig på langs af muskelfibrene.

Ingredienser til bøftatar

(4 pers.)

300-400 g magert, friskhakket oksekød
1 rødløg
4 friske æg
30-40 g peberrod
2-3 spsk. kapers
4 skiver rugbrød
Evt. smør
Salt og peber

Fremgangsmåde

Form kødet til 4 ret flade bøffer og læg dem på rugbrød på tallerknerne. Pil løget og del det på tværs. Skær et par store skiver, der kan bruges til løgringe, og hak resten. Del æggene i blommer og hvide og læg en blomme i løgringen på midten af tataren eller i en lille skål ved siden af. Høvl eller riv peberroden. Fordel løg, peberrod og kapers på kødet eller læg det ved siden af i små toppe. Krydr med groft salt og peber.

Tip: Tilbehøret kan varieres med hakket, syltet agurk - hakket, syltet rødbede og paprika.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Find flere opskrifter her...
Stegt tatar med svampe og trøffelolie
Rørt tatar med urter


Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop