(4 pers.)
Det skal du bruge til kødboller i sursød tomatsovs med rispilaf:
Fars:
1 dl bulgur
500 g hakket oksekød
2 fed hvidløg
½ tsk. stødt chili
½ tsk. stødt koriander
Salt og peber
Sauce:
1 løg
2 fed hvidløg
2 cm ingefær
¼ tsk. chiliflager
1 stang kanel
1 hel nellike
2 spsk. jordnøddeolie
1 spsk. lys vineddike
1 spsk. sukker el. honning
1 ds. hakkede tomater
Salt og peber
1 bdt. mynte
Pilaf:
1 løg
1 spsk. jordnøddeolie
1 kanelstang
6 hele kardemommebælge
½ tsk. stødt
spidskommen
1 tsk. fennikelfrø
½ tsk. gurkemeje
200 g basmatiris
40 g kokosmel el. kokosflager
Prøv også: Asiatiske kødboller
Sådan laver du kødboller i sursød tomatsovs med rispilaf
Udblød bulgur i kogende vand i 8 min.
Dræn og rør den i kødet.
Pil og hak hvidløg og bland hvidløg og krydderier i farsen.
Stil den koldt i 20 min.
Form kødboller på 2 cm i diameter.
Hak løg, hvidløg, ingefær og chili.
Sautér løg, hvidløg, ingefær, chili, kardemomme, kanel og nellike i olie i 3 min.
Kom eddike, honning og tomater ved og bring i kog.
Kom bollerne i sovsen, skru helt ned og læg låg på, så de halvt koger, halvt damper i saucen i 10 min.
Smag til med salt og peber og masser af friskhakket mynte.
Pil og hak løget og steg det i olie med kanel, kardemomme, spidskommen, fennikel og gurkemeje og ris i 2 min.
Tilsæt 4½ dl vand og bring i kog.
Dæk med låg og kog i 5 min.
Tilsæt halvdelen af kokossen og kog i yderligere 4 min.
Rør risen igennem med en gaffel, så den bliver luftig, drys med resten af kokosmelet og servér til kødbollerne og den sursøde sovs.
Prøv også: Pasta med pesto af spinat