(4 pers.)
Det skal du bruge til kødboller i sursød tomatsovs med rispilaf:
Fars: 1 dl bulgur 500 g hakket oksekød 2 fed hvidløg ½ tsk. stødt chili ½ tsk. stødt koriander Salt og peber
Sauce: 1 løg 2 fed hvidløg 2 cm ingefær ¼ tsk. chiliflager 1 stang kanel 1 hel nellike 2 spsk. jordnøddeolie 1 spsk. lys vineddike 1 spsk. sukker el. honning 1 ds. hakkede tomater Salt og peber 1 bdt. mynte
Pilaf: 1 løg 1 spsk. jordnøddeolie 1 kanelstang 6 hele kardemommebælge ½ tsk. stødt spidskommen 1 tsk. fennikelfrø ½ tsk. gurkemeje 200 g basmatiris 40 g kokosmel el. kokosflager Prøv også:
Asiatiske kødboller Sådan laver du kødboller i sursød tomatsovs med rispilaf
Udblød bulgur i kogende vand i 8 min. Dræn og rør den i kødet. Pil og hak hvidløg og bland hvidløg og krydderier i farsen. Stil den koldt i 20 min. Form kødboller på 2 cm i diameter. Hak løg, hvidløg, ingefær og chili. Sautér løg, hvidløg, ingefær, chili, kardemomme, kanel og nellike i olie i 3 min. Kom eddike, honning og tomater ved og bring i kog. Kom bollerne i sovsen, skru helt ned og læg låg på, så de halvt koger, halvt damper i saucen i 10 min. Smag til med salt og peber og masser af friskhakket mynte. Pil og hak løget og steg det i olie med kanel, kardemomme, spidskommen, fennikel og gurkemeje og ris i 2 min. Tilsæt 4½ dl vand og bring i kog. Dæk med låg og kog i 5 min. Tilsæt halvdelen af kokossen og kog i yderligere 4 min. Rør risen igennem med en gaffel, så den bliver luftig, drys med resten af kokosmelet og servér til kødbollerne og den sursøde sovs. Prøv også:
Pasta med pesto af spinat