Ingredienser til kylling i gløgg:
(4 personer)
- 100 g bacon
- 2 rødløg
- 1 helt kylling
- Fedtstof til stegning
- Salt og peber
- 4 dl rødvin
- 1 stang kanel
- 2 kapsler kardemomme
- 5 nelliker
- 5 tørrede figner
Prøv også: And med rødkålssalat
Rodfrugtemos:
- 500 g kartofler
- 200 g gulerødder
- 100 g pastinakker
- 1-2 spsk. olivenolie eller smør
- Salt og peber
- Evt. persille til pynt
Prøv også: Nem gløgg
Fremgangsmåde:
Skær baconen i tern og løgene i både, og brun begge dele i fedtstof. Skær kyllingen i mindre stykker, og steg den med i 5 minutter. Krydr med salt og peber, hæld vin over, og lad det simre i et par minutter. Kom kanel, kardemomme og nelliker i gryden. Skær fignerne i strimler, og kom dem i gryden. Kog op, og dæmp varmen.
Lad retten simre under låg i ca. 40 minutter, til kødet er mørt. Skær kartofler, gulerødder og pastinakker i mindre stykker, og kog dem møre. Hæld vandet fra, og mos grøntsagerne med olie eller smør. Smag til med salt og peber, og server evt. med lidt persille.
Prøv også: Kyllingedeller med sprød rødkålssalat