Opskrifter

Kylling i gryde

Mandag, 6. januar 2014af Redaktion
Gryderetter med kylling: Sømandsgryde og kylling i sennepssauce

Ingredienser til sømandsgryde

(4-5 pers.)

1 kylling, ca. 1,5 kg
¾ l vand
1½ tsk. salt
6 peberkorn
1 løg

Grønsager
8-10 skalotteløg
2-3 gulerødder
6-8 kartofler
2 porrer
2 fed hvidløg
Ca. 4 dl siet kyllingesuppe
Peberrod
Salt og peber
Persille
1 usprøjtet citron

Fremgangsmåde til sømandsgryde

Del kyllingen i fire dele og læg dem i en gryde med vand, salt, peberkorn og det pillede løg. Lad det koge ved svag varme 50-60 min., til kyllingen er mør. Tag kyllingestykkerne op og afkøl dem lidt, inden kødet pilles fra skind og ben. Si suppen og hold kødet varmt.

Grønsager: Pil løgene, skræl gulerødder og kartofler og skær dem i tern. Rens porrerne og skær dem i skiver. Pil og hak hvidløgene. Læg grønsagerne i gryden sammen med ½ l suppe og salt. Kog dem ca. 15 min., til de er næsten møre. Læg kyllingekødet ned til grønsagerne og varm igennem 5-10 min. Smag retten til med salt, peber og revet peberrod. Riv citronskallen. Spis kyllingen med hakket persille og citronskal.

Ingredienser til kylling i sennepssauce

(4-5 pers.)

1 kylling, ca. 1,5 kg
¾ l vand
1 porre
2 kviste estragon
el. timian
6 peberkorn
1½ tsk. salt

Sauce
2 løg
20 g smør
150 g champignoner
2½ spsk. mel
3 dl siet kyllingesuppe
1 dl fløde
1 spsk. dijonsennep
1 tsk. sød sennep
Salt og peber

Pynt
Frisk estragon
el. persille

Tilbehør
Løse ris

Fremgangsmåde til kylling i sennepssauce

Skær kyllingen i fire dele og læg dem i en gryde med vand, renset porre, estragon, peberkorn og salt. Kog dem 50-60 min., til kyllingen er mør. Si suppen, pil skindet af kyllingen og hold den varm. Pil løgene og skær dem i tern. Rens svampene og skær dem i skiver. Svits løgene i smør og tilsæt svampene. Svits 2-3 min. og drys melet over. Spæd med suppe under omrøring. Hæld fløden i og smag til med sennep, salt og peber. Saucen skal være stærk, men ikke brændende. Læg kyllingestykkerne ned i saucen. Servér med løse ris.


Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen



Find flere opskrifter her...
Kyllingerisotto
Kyllingeruller med æbler og peberrodscreme


Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop