Laks med kål og dild

Denne opskrift med laks er en dejlig let ret der emmer af friske farver og smager af forår.
Af
af opskrift: Helle Brønnum Carlsen. Foto: Carina Krüger
Laks med kål og dild
(4 pers.)

Det skal du bruge til laks med kål og dild:

800 g laks el. ørredfilet med skind 2 usprøjtede citroner 1 spidskål 50 g smør 1 bdt. dild 1 bdt. forårsløg 1 dl piskefløde Salt og peber Tilbehør: Groft brød Prøv også: Laks med avocadosalat

Sådan laver du retten

Skær fisken i fire lige store stykker. Drys med salt, peber, citronsaft og -skal og stil det koldt. Del spidskålen i store blade. Damp de hele blade i 2 min. Kom smør på en stor pande og steg fisken 3 min. på skindsiden og 1 min. på kødsiden. Læg dem i et ovnfast fad og stil det i ovnen i 5 min. ved 220°, til de netop er gennemstegte. Pluk dilden i små totter. Rens forårsløgene og skær dem i ringe. Vend forårsløg, de store kålblade og fløden sammen på en varm pande. Smag til med salt, peber, citronskal og-saft og anret fisken med dampet kål, dild, flødecreme og giv groft brød til. Prøv også: Rodfrugtsuppe med torsk

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.