(4 pers.)
Det skal du bruge til laks med kål og dild:
800 g laks el. ørredfilet med skind
2 usprøjtede citroner
1 spidskål
50 g smør
1 bdt. dild
1 bdt. forårsløg
1 dl piskefløde
Salt og peber
Tilbehør:
Groft brød
Prøv også: Laks med avocadosalat
Sådan laver du retten
Skær fisken i fire lige store stykker.
Drys med salt, peber, citronsaft og -skal og stil det koldt.
Del spidskålen i store blade.
Damp de hele blade i 2 min.
Kom smør på en stor pande og steg fisken 3 min. på skindsiden og 1 min. på kødsiden.
Læg dem i et ovnfast fad og stil det i ovnen i 5 min. ved 220°, til de netop er gennemstegte.
Pluk dilden i små totter.
Rens forårsløgene og skær dem i ringe.
Vend forårsløg, de store kålblade og fløden sammen på en varm pande.
Smag til med salt, peber, citronskal og-saft og anret fisken med dampet kål, dild, flødecreme og giv groft brød til.
Prøv også: Rodfrugtsuppe med torsk